Βρετανία: Προεκλογικό δώρο ο Tραμπ για τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Προεκλογικό δώρο ο Tραμπ για τον Μπόρις Τζόνσον

Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κι αναμένεται να εκφράσει την άποψή του για τις επικείμενες βρετανικές εκλογές

trump_boris
Σε προεκλογικά οφέλη από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο ποντάρει ο Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της κάλπης στις 12 Δεκεμβρίου.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η βρετανική πρωτεύουσα υποδέχεται σε λίγες ώρες τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για τη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην παρεμβαίνει στη βρετανική πολιτική σκηνή, βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις με την διαφορά Συντηρητικών και Εργατικών να μειώνεται στις εννέα μονάδες, μάλλον θα αλλάξει γνώμη.

Πιθανότατα ο Αμερικανός πρόεδρος να εκφράσει την άποψή του για τις επικείμενες βρετανικές εκλογές στη συνέντευξη Τύπου που θα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Εξάλλου ήδη έχει δηλώσει ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «πολύ κακός» για τη Βρετανία, ότι δεν θεωρεί καλή τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Τζόνσον με τις Βρυξέλλες για το Brexit κι έχει προτείνει στον Βρετανό πρωθυπουργό να συμμαχήσει με τον ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης