Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκροί τρεις διασώστες από πτώση ελικοπτέρου

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκροί τρεις διασώστες από πτώση ελικοπτέρου

Οι τρεις άτυχοι διασώστες επιχειρούσαν σε περιοχές που είχαν πλημμυρίσει - Δύο πολίτες νεκροί την Κυριακή από τις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν την ανατολική Γαλλία τα τελευταία 24ωρα

france_heli
Το ακριβότερο τίμημα πλήρωσαν τρεις διασώστες στη Γαλλία, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά την πτώση του ελικοπτέρου που τους μετέφερε, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στις πλημμύρες που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Μασσαλίας.

Το ελικόπτερο τύπου EC145 χάθηκε από το ραντάρ στην περιοχή Var, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι τρεις άτυχοι διασώστες εντοπίστηκαν νεκροί στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) κοντά στη μικρή πόλη Rove. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η απώλεια των τριών διασωστών συνέβη λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο 13 Γάλλων στρατιωτών στο Μάλι, από επίθεση που δέχτηκαν.

Τα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Γαλλία είναι ιδιαίτερα έντονα τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη γαλλική Ριβιέρα, όπου πριν μία εβδομάδα χάθηκαν άλλοι έξι άνθρωποι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Ο ένας παρασύρθηκε με το όχημα του, ένα 4Χ4 και βρέθηκε σε απόσταση 300 μέτρων και ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός στον στάβλο του, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε μία προσπάθεια να σώσει τα ζώα του από τις πλημμύρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης