Ολλανδία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στη Χάγη

Ολλανδία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στη Χάγη

Η ολλανδική αστυνομία αναζητά τον άνδρα που τραυμάτισε χθες τρεις ανηλίκους σε εμπορικό δρόμο της Χάγης – Άγνωστη μέχρι στιγμής η φύση της επίθεσης

21958987
Τον άνδρα που σκόρπισε χθες τον τρόμο στη Χάγη, όταν επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις ανηλίκους σε εμπορικό δρόμο επιχειρεί η ολλανδική αστυνομία, που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποφανθεί για τη φύση της επίθεσης.

Μετά την επίθεση, ο ύποπτος διέφυγε, προκαλώντας σκηνές πανικού στο μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, το οποίο ήταν γεμάτο από πελάτες που θέλησαν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρίγιε Κούιπερ υποστηρίζει ότι «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά» για την ταυτότητα και το κίνητρο του δράστη.

Οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά χθες. Πρόκειται για τρεις εφήβους, ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη και δύο κορίτσια 15 ετών, η μία από το Άλφεν άαν ντεν Ριν και η άλλη από το Λάιντερσορπ. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πληροφορία για την εμφάνιση του δράστη, όμως σύμφωνα με την αστυνομία, η αρχική περιγραφή ότι επρόκειτο για άνδρα από 40 έως 50 ετών, ήταν λανθασμένη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα της «Γκρότε Μαρκστράατ», μιας πολυσύχναστης αρτηρίας της μεγαλύτερης εμπορικής συνοικίας της πόλης, όχι μακριά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.

Κλείσιμο


Πανικόβλητοι πελάτες έτρεχαν να απομακρυνθούν

Πλάνα που μεταδόθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πανικοβλημένους πελάτες να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο, έναν εμπορικό δρόμο φωταγωγημένο από τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NOS, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν δύο θύματα, τα δύο κορίτσια, να ουρλιάζουν και να φεύγουν τρέχοντας από το κατάστημα. Ένας μάρτυρας δήλωσε πως ένας «αθλητικός» άνδρας διέφυγε από τη σκηνή, υπερπηδώντας με ευκολία τα εμπόδια.




Η περιοχή αποκλείστηκε για ώρες καθώς εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτες βοηθειών παρείχαν βοήθεια στα θύματα και η αστυνομία ερευνούσε εξονυχιστικά την περιοχή σε αναζήτηση στοιχείων.

Στην Ολλανδία έχουν σημειωθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις ή απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης