Ληστεία σε μουσείο στη Δρέσδη: Ήταν δουλειά «από μέσα»;

Ληστεία σε μουσείο στη Δρέσδη: Ήταν δουλειά «από μέσα»;

«Αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο» δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου, Μάριον Άκερμαν

dreden-mus
Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες της ληστείας στο μουσείο της Δρέσδης να είχαν είτε εσωτερική πληροφόρηση είτε βοήθεια «από μέσα» εξετάζουν οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γερμανία.

«Αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο» δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου, Μάριον Άκερμαν.

Η ίδια εμφανίστηκε την Τρίτη «λιγότερο στεναχωρημένη» καθώς, όπως είπε, οι κλέφτες δεν πήραν όλα τα κοσμήματα του 18ου αιώνα που βρίσκονταν στον «Πράσινο Θόλο».

Η Άκερμαν υπερασπίστηκε, επίσης, τις κινήσεις των εργαζομένων στο μουσείο οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία αντί να ενεργοποιήσουν το «κουμπί πανικού» καθώς, όπως είπε, θα ήταν επικίνδυνο να αντιμετωπίσουν τους «βίαιους» διαρρήκτες.

Όπως διευκρινίστηκε την Τρίτη οι δύο φύλακες του μουσείου επέλεξαν να ενημερώσουν την αστυνομία με τον έναν να παραμένει στο πόστο του και τον άλλο να υποδέχεται τους αστυνομικούς και να τους υποδεικνύει πού είχε σημμειωθεί η διάρρηξη.

Οι φύλακες επέλεξαν, ακόμα, να κρατήσουν τα φώτα κλειστά και έτσι, σύμφωνα με εκπροσώπους του μουσείου, ίσως να συνέβαλαν στο να γλιτώσουν ορισμένα από τα πολύτιμα εκθέματα μολονότι το σκοτάδι κάνει πιο δύσκολη την αναγνώριση των διαρρηκτών από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Dresden jewellery heist: moment thieves break in captured on CCTV


Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και ένα καμμένο Audi που βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το μουσείο και για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης