Σεισμός στην Αλβανία: Δείτε 4 βίντεο σοκ - Η διάσωση μικρού παιδιού από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Αλβανία: Δείτε 4 βίντεο σοκ - Η διάσωση μικρού παιδιού από τα συντρίμμια

Σεισμός - Βίντεο που «κόβουν» την ανάσα από το φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου στην Αλβανία - «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον ελλαδικό χώρο», ξεκαθαρίζει στο protothema ο Ευθύμιος Λέκκας

paidi_seismos
Βίντεο σοκ από τον ισχυρό σεισμό στην Αλβανία  βλέπουν το φως  της δημοσιότητας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και καταγράφουν εικόνες από ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα βίντεο αποτυπώνουν τις μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτήρια, ενώ αυτοκίνητα πήραν φωτιά αμέσως μετά τα φονικά Ρίχτερ.

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες που δείχνουν διασώστες να ανασύρουν μέσα από συντρίμμια πολυκατοικίας ένα μικρό παιδί που ξεσπά σε κλάμματα.



Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, που έπληξε στις τέσσερις τα ξημερώματα (05.00 ώρα Ελλάδας) την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου, μεταδίδει το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΤΑ).

Διαβάστε ΕΔΩ  την ανησυχία του Ευθύμιου Λέκκα για μεγάλο μετασεισμό στην Αλβανία

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται στα νοσοκομεία, ενώ πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτηρίων που καταστράφηκαν στο Δυρράχιο, κυρίως, και στα Τίρανα.

Terremoto in Albania, le drammatiche immagini da Durazzo: l'hotel Vila Palma completamente distrutto

Τουλάχιστον 150 ελαφρά τραυματισμένοι άνθρωποι παρουσιάσθηκαν στα νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες στα Τίρανα και το Δυρράχιο, πόλη η οποία επλήγη ιδιαιτέρως, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Ογκέρτα Μαναστέρλιου.

Αλβανός σεισμολόγος, ο Ράπο Ορμένι, δήλωσε στην αλβανική τηλεόραση ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή του Δυρραχίου από το 1926.

«Εχουμε θύματα. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στις πληγείσες περιοχές», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα.

Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει περί τους 300 στρατιωτικούς για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής στο Δυρράχιο και το χωριό Thumane, όπου, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Αμυνας, «υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια».

Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στα ερείπια πολυκατοικίας του χωριού Thumane και ένας άνδρας σκοτώθηκε πηδώντας πανικόβλητος από ψηλό όροφο κτηρίου. Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία νεαρή γυναίκα, ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια πολυκατοικίας στο Δυρράχιο.

Μέλη των σωστικών συνεργείων δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται μία ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονό της καλύπτοντάς τον με το σώμα της.

Ενας τραυματισμένος άντρας δήλωσε ότι η κόρη του και η ανιψιά του περιλαμβάνονται στους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια πολυκατοικίας το Δυρράχιο. «Μίλησα με την κόρη μου και την ανιψιά μου στο τηλέφωνο.  Είπαν ότι είναι καλά και ότι περιμένουν τα σωστικά συνεργεία. Δεν μπόρεσα να μιλήσω με την γυναίκα μου. Υπάρχουν και άλλες οικογένειες, αλλά δεν μπόρεσα να τους μιλήσω», είπε. Την αρχική δόνηση ακολούθησε σειρά μετασεισμών μεγέθους μέχρι και 5,3 βαθμών, σύμφωνα με τον Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, στο Σαράγεβο (Βοσνία), σε απόσταση 400 χιλιομέτρων, και στο Νόβι Σαντ (Σερβία) σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης