Συγκρούσεις στη Χιλή: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από τα επεισόδια

Συγκρούσεις στη Χιλή: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από τα επεισόδια

Οι διαδηλώσεις μαίνονται εδώ και ένα μήνα, ενώ έχουν αφήσει πίσω τους 22 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες

000_1MD82Z
Φωτογραφία αποτυπώνει τον κοινωνικό αναβρασμό και την πολιτική αστάθεια που επικρατούν στη Χιλή.  Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. 

Είναι ένας από τους χιλιάδες που βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει, δεν ήξερε όμως ότι θα αποτελούσε το κεντρικό πρόσωπο μιας από τις πιο διάσημες φωτογραφίες των συγκρούσεων που μαίνονται το τελευταίο διάστημα στη Χιλή.

Άνδρα που χτυπήθηκε από τις αντλίες νερού της αστυνομίας συνέλαβε ο φακός του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η φωτογραφία εντυπωσιακή, καθώς ξεγελά: δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει. Η σκηνή μοιάζει κλεμμένη από κινηματογραφική ταινία... και όμως είναι πραγματική.

Ο άνδρας αναποδογυρισμένος με τα νερά από να  αιωρούνται από πάνω του και μια ξύλινη επιφάνεια να τον καλύπτει.  

000_1MD82Z


Κλείσιμο
Έπειτα από έναν μήνα κρίσης, οι Χιλιανοί μοιράζονται μεταξύ όσων θέλουν η χώρα να επιστρέψει στην ομαλότητα και όσων θέλουν να συνεχίσουν την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Τα βίαια επεισόδια στη χώρα μαίνονται εδώ και ένα μήνα, ενώ έχουν αφήσει πίσω τους 22 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες. Οι πολίτες διαμαρτύροντας για το καθεστώς κοινωνικής και οικονομικής ισότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης