BTS: Στα... χακί τα μέλη του διάσημου νοτιοκορεατικού συγκροτήματος

BTS: Στα... χακί τα μέλη του διάσημου νοτιοκορεατικού συγκροτήματος

Το επταμελές boyband συγκρότημα έχει διαδώσει την κορεατική ποπ μουσική  - Στη Νότια Κορέα η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άνδρες άνω των 18 ετών

ap_18267622352907
Ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις. Τουλάχιστον στην περίπτωση της στρταιωτικής θητείας στη Νότια Κορέα. Οι superstar της K-pop, BTS δεν θα πάρουν απαλλαγή από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας επαναβεβαιώνοντας την πολιτική των μη εξαιρέσεων για αστέρες της ποπ.

Η απόφαση είναι πιθανό να πυροδοτήσει συζητήσεις στη Νότια Κορέα, η οποία παραμένει τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα, για το αν οι καλλιτέχνες και οι αθλητές θα πρέπει να υπηρετούν ολόκληρη τη στρατιωτική τους θητεία, διάρκειας 18 μηνών, όταν βρίσκονται στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.

«Η απαλλαγή καλλιτεχνών της ποπ κουλτούρας από τη στρατιωτική θητεία, παρ' όλο που έχουν συμβάλει στη φήμη της χώρας, δεν είναι σε συμφωνία με τη στάση της κυβέρνησης να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε χθες.

Το επταμελές boyband συγκρότημα, BTS έχει διαδώσει την κορεατική ποπ μουσική και έχει επιτύχει την άνοδο τριών άλμπουμ του στο Νο 1 του chart του Billboard σε λιγότερο από ένα χρόνο, μία υποψηφιότητα για Grammy το 2019 και συναυλίες από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαουδική Αραβία.

Κανένα από τα μέλη της μπάντας, ηλικίας από 22 έως 26 ετών, δεν ήταν διαθέσιμο για σχόλιο σήμερα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters

Στη Νότια Κορέα η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άνδρες άνω των 18 ετών.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Άμυνας τη χώρας διευκρίνισε ότι έχουν γίνει μόνο 45 εξαιρέσεις και αφορούν αθλητές που έχουν κερδίσει χρυσά μετάλλια σε Ασιατικούς Αγώνες ή οποιοδήποτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και κλασσικούς μουσικούς που έχουν λάβει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Πέρσι εξαίρεση δόθηκε στον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ Χότσπερ, Σον Χιουνγκ-μιν, ο οποίος όμως βοήθησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας να κερδίσει μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

BTS (방탄소년단) '작은 것들을 위한 시 (Boy With Luv) feat. Halsey' Official MV



Οι επτά πιτσιρικάδες που σαρώνουν τα charts

Οι BTS είναι επτά - Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V και Jungkook και προέρχονται από διάφορα μέρη της Νότιας Κορέας.

Το τελευταίο τους άλμπουμ "Love Yourself: Answer" κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο και κατέκτησε την κορυφή των αμερικανικών charts, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν να τους συγχαρεί στο Twitter για την επιτυχία τους.

Η K-pop γεννήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα τη δεκαετία του 1990 ως μείγμα δυτικής και ασιατικής μουσικής.

Συνδυάζει στοιχεία R & B, pop, hip-hop και rap - τόσο στη μουσική όσο και στον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες εμφανίζονται.

Είναι γνωστή για την εξαιρετικά άψογη παραγωγή, τα προχωρημένα και εκπληκτικά μουσικά βίντεο.

Οι στιλιστικές εμφανίσεις και οι σούπερ συγχρονισμένες χορευτικές φιγούρες είναι επίσης πολύ εντυπωσιακές.

Ο Σκούτερ Μπράνουν, μάνατζερ των Τζάστιν Μπίμπερ και Αριάνα Γκράντε εξηγεί στο BBC: "Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες επιτρέπουν στους θαυμαστές που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, να καταλαβαίνουν τη μουσική".

Προκειμένου να γίνει ένα επιτυχημένο είδος, η K-pop μουσική έπρεπε να γίνει διεθνής.

Τελικά γνώρισε επιτυχία το 2002, όταν η νεαρή καλλιτέχνης BoA έγινε νούμερο 1 μόνο στην Κορέα, αλλά και στην Ιαπωνία. Αυτό βοήθησε την K-pop να εξαπλωθεί σε όλη την Ασία και, τελικά, στον υπόλοιπο κόσμο.

Τώρα, η βιομηχανία K-pop αξίζει εκατομμύρια δολάρια με μπάντες που κερδίζουν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ακόμη και ένα κυβερνητικό τμήμα για την K-pop στη Νότια Κορέα, το οποίο παρέχει στήριξη στο μουσικό είδος, επειδή πολιτιστικά και οικονομικά αποφέρει τεράστια οφέλη για τη χώρα.

Όταν το Gangnam Style από τον Psy έσπασε κάθε ρεκόρ στο διαδίκτυο το 2012, το είδος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Αλλά καμία μπάντα ή καλλιτέχνης δεν έφθασε ούτε κοντά στην παγκόσμια δημοτικότητα των BTS.

Μουσική, ερμηνεία, social media και θαυμαστές - το μυστικό της επιτυχίας

Σύμφωνα με το BBC, η επιτυχία τους οφείλεται στη μουσική, στην ερμηνεία, στο ίντερνετ και στους θαυμαστές τους.

Οι BTS έχουν μερικούς από τους πιο πιστούς, αφοσιωμένους θαυμαστές, έχουν 16,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και 13,5 εκατομμύρια στο Instagram.

Γνωστοί ως ARMY, οι θαυμαστές συγκέντρωσαν το απίστευτο νούμερο των 300 εκατομμυρίων ηλεκτρονικών ψήφων για να εξασφαλίσουν ότι η μπάντα θα κερδίσει το βραβείο Billboard.

Το φθινόπωρο του 2017, παρακολούθησαν το βίντεο του «DNA» 50 εκατομμύρια φορές στο YouTube μέσα σε ένα μήνα!

Με πολυάριθμες σελίδες, προφίλ και ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο από ακόλουθους που τους λατρεύουν οι θαυμαστές περνούν ώρες για να δημοσιεύουν περιεχόμενο, να στέλνουν μηνύματα και να μοιράζονται την αγάπη τους για τα επτά αγόρια.

Το διαδίκτυο - και ιδίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους.

Ο Suga είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 1: "Νομίζω ότι είμαστε τόσο τυχεροί που γεννηθήκαμε την κατάλληλη στιγμή, χωρίς τα social mediam, δεν θα ήμασταν τόσο επιτυχημένοι".

Το 2018, οι BTS κέρδισαν το βραβείο Billboard Κορυφαίου Καλλιτέχνη στα social media αφήνοντας πίσω τους Τζάστιν Μπίμπερ, Αριάνα Γκράντε και Σελίνα Γκόμεζ.

Κάνουν απλά μουσική που οι άνθρωποι θέλουν να ακούν

Σύμφωνα με το Billboard, το άλμπουμ τους "Love Yourself: Tear" με τραγούδια στα κορεατικά, έγινε "το πρώτο, Νο 1 άλμπουμ σε ξένη γλώσσα εδώ και πάνω από 12 χρόνια".

Τα θέματα των τραγουδιών τους έχουν επίσης παίξει ρόλο στην επιτυχία τους. Πολλά τραγούδια K-pop μιλούν για σχέσεις και αγάπη, οι BTS όμως καλύπτουν τα θέματα που άλλες μπάντες μπορεί να μην προτιμούν, bullying, ψυχική υγεία, ελιτισμός.

Η ερμηνεία τους επίσης έχει κερδίσει τους θαυμαστές. Με τις εντυπωσιακές φιγούρες και τα εξαιρετικά θεαματικά μουσικά βίντεο, έχουν προσελκύσει πιστούς θαυμαστές που ερωτεύονται ακόμα περισσότερο τη μουσική τους.

Για να διατηρούν τις επιδόσεις τους, οι BTS κάνουν πολύωρη εξάσκηση. Για τις πρώτες τους εμφανίσεις δούλευαν 12 έως 15 ώρες την ημέρα για να να είναι άρτιο το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης