«Η γεωγραφική εγγύτητα Ελλάδας – Τουρκίας είναι η αιτία του προσφυγικού δράματος στα ελληνικά νησιά»

samos_hotspot

«Στη Σάμο υπάρχουν δύο τύποι φιλοξενούμενων: Οι τουρίστες και οι μετανάστες» αναφέρει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeutung»

«Στη Σάμο υπάρχουν δύο τύποι φιλοξενούμενων: οι τουρίστες και οι μετανάστες», γράφει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» σχολιάζοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό νησί με τους πρόσφυγες.

«Η Σάμος είναι ορεινή, έχει περίπου 35 χιλιάδες κατοίκους και είναι τόσο μεγάλη όσο το ελβετικό καντόνι του Obwalden...». 

«Την Ελλάδα και την Τουρκία τις χωρίζει η θάλασσα. Η γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών είναι η αιτία του προσφυγικού δράματος στην ανατολική πλευρά του νησιού. Όπως και η Λέσβος, έτσι και η Σάμος είναι ένα από τα hotspots στο ανατολικό Αιγαίο. Ο πειρασμός όμως πάντα υπάρχει όταν πίσω από μία ήρεμη θάλασσα υπάρχει σε κοντινή απόσταση η υποσχόμενη χώρα της ΕΕ...», όπως υποστηρίζει το ελβετικό δημοσίευμα.

Στη Σάμο ζουν 6 έως 7 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες... σ΄έναν καταυλισμό που έχει σχεδιαστεί για 600 άτομα. Οι παρατηρητές μιλούν για «καταστροφικές και απάνθρωπες συνθήκες». Ο πληθυσμός του τόπου έχει έχει διπλασιαστεί με την άφιξη των νέων κατοίκων.

Η κρίση των προσφύγων οδήγησε και σε τουριστική κρίση, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα του νησιού, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Troll-άκιας

χμχμμμμ!!!… η γεωγραφική εγγύτητα είναι το πρόβλημα... χμμχμ!!!!… για να σκεφτώ … τι θέλει να μας ειπεί ο ποιητής, ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των λέξεων που χρησιμοποιεί; Τι προτείνει ή τι εισηγείται κεκαλυμμένα εμμέσως-πλαγίως ο ποιητής, δηλαδή, πως θα λυθεί το πρόβλημα της γεωγραφίας; να απομακρυνθούν οι δύο ακτές η μία από την άλλη, με τεκτονικές μεταβολές (σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, καταποντισμός της ξηράς από παλιρροϊκά κύματα ("τσουνάμι") κλπ.)-πρέπει να συμβεί ότι και με την Ατλαντίδα, αυτό δεν είναι μεν αφύσικο να συμβεί, είναι όμως απίθανο σε τόσο μεγάλη έκταση, άρα άλλο εννοεί ο ποιητής, που το έχουμε εμπρός μας απτό, χειροπιαστό και το ζούμε με ένταση κάθε ημέρα .... συνεπώς, τι άλλο εννοεί; μήπως ότι το πρόβλημα θα λυθεί με άλλο τρόπο, που προφανώς θα έχει τις ίδιες συνέπειες-ισοδύναμο αποτέλεσμα με το "τσουνάμι"; δηλαδή, με την στοχευμένη …. αλλαγή της δημογραφίας; δηλαδή, με τον λαθρεποικισμό και την αντικατάσταση των πληθυσμών; γράφω εγώ έτσι αυθαίρετα σκεπτόμενος ...." Ειδικά η προτελευταία φράση: "Ο πληθυσμός του τόπου έχει διπλασιαστεί με την άφιξη των ν έ ω ν κ α τ ο ί κ ω ν..." ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ

Μαρία

Πόσα χρόνια έκανα έρευνα για το ...... διαπιστώσουν; Έλεος με τους δημοσιογράφους που κάνουν " έρευνες "

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης