«Η γεωγραφική εγγύτητα Ελλάδας – Τουρκίας είναι η αιτία του προσφυγικού δράματος στα ελληνικά νησιά»

«Η γεωγραφική εγγύτητα Ελλάδας – Τουρκίας είναι η αιτία του προσφυγικού δράματος στα ελληνικά νησιά»

«Στη Σάμο υπάρχουν δύο τύποι φιλοξενούμενων: Οι τουρίστες και οι μετανάστες» αναφέρει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeutung»

samos_hotspot
«Στη Σάμο υπάρχουν δύο τύποι φιλοξενούμενων: οι τουρίστες και οι μετανάστες», γράφει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» σχολιάζοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό νησί με τους πρόσφυγες.

«Η Σάμος είναι ορεινή, έχει περίπου 35 χιλιάδες κατοίκους και είναι τόσο μεγάλη όσο το ελβετικό καντόνι του Obwalden...». 

«Την Ελλάδα και την Τουρκία τις χωρίζει η θάλασσα. Η γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών είναι η αιτία του προσφυγικού δράματος στην ανατολική πλευρά του νησιού. Όπως και η Λέσβος, έτσι και η Σάμος είναι ένα από τα hotspots στο ανατολικό Αιγαίο. Ο πειρασμός όμως πάντα υπάρχει όταν πίσω από μία ήρεμη θάλασσα υπάρχει σε κοντινή απόσταση η υποσχόμενη χώρα της ΕΕ...», όπως υποστηρίζει το ελβετικό δημοσίευμα.

Στη Σάμο ζουν 6 έως 7 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες... σ΄έναν καταυλισμό που έχει σχεδιαστεί για 600 άτομα. Οι παρατηρητές μιλούν για «καταστροφικές και απάνθρωπες συνθήκες». Ο πληθυσμός του τόπου έχει έχει διπλασιαστεί με την άφιξη των νέων κατοίκων.

Η κρίση των προσφύγων οδήγησε και σε τουριστική κρίση, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα του νησιού, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης