«Der Spiegel»: Χειροτερεύει η κατάσταση με τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

«Der Spiegel»: Χειροτερεύει η κατάσταση με τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

«Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου χειροτερεύει και πάνω από 32.000 άνθρωποι περιμένουν υπό καταστροφικές συνθήκες την καταγραφή τους», υποστηρίζει το δημοσίευμα

4930618
«Όλο και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου», όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις εξελίξεις στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Το επίμαχο δημοσίευμα επισημαίνει ότι, μέσα σ΄ένα Σαββατοκύριακο, πάνω από 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου χειροτερεύει και πάνω από 32.000 άνθρωποι περιμένουν υπό καταστροφικές συνθήκες την καταγραφή τους. Και όλο και περισσότεροι καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

«Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, στην Ελλάδα βρήκαν καταφύγιο τόσοι πολλοί μετανάστες, όπως συνέβη το 2016. Και το περασμένο Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου».

«Η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε ότι έχει διασώσει από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα το πρωί, 658 μετανάστες και πρόσφυγες. Άλλοι 730 μετανάστες έφτασαν μόνοι τους στα ελληνικά νησιά. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τη Δευτέρα 179 αιτούντες άσυλο...» 

«Για να αποσυμφορήσει τους υπερπλήρης προσφυγικούς καταυλισμούς, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου τη σταδιακή μετεγκατάσταση 20.000 μεταναστών στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου...»

Κλείσιμο
«Η μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα προκάλεσε πρόσφατα την αντίδραση των κατοίκων. Αρκετές πόλεις και χωριά είχαν διοργανώσει διαδηλώσεις κατά των μεταναστών», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης