Λίβανος: Συνεδριάζει το κοινοβούλιο - Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην πρωτεύουσα

Λίβανος: Συνεδριάζει το κοινοβούλιο - Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην πρωτεύουσα

Σε σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση ο Λίβανος - Ανοίγουν σήμερα οι τράπεζες μετά από μια βδομάδα - Αναβλήθηκε επ' αόριστον η σημερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου

21905931
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Βηρυτού σήμερα ενόψει μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου του Λιβάνου την οποία οι διαδηλωτές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνώσας πολιτικής τάξης.

Εξάλλου σήμερα είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα αφού ανακοίνωσαν προσωρινά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων, ανάμεσά τους εβδομαδιαίο όριο 1.000 δολαρίων στις αναλήψεις και περιορισμούς στην αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική εκρροή κεφαλαίων.

“I felt I owed it to my country, to come down with my drone to show everyone the beauty of this revolution." One month...

Δημοσιεύτηκε από CNN Connect the World στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019


Ένα μήνα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων ο Λίβανος διέρχεται μια σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, χωρίς να διαφαίνεται κάποια διέξοδος στον ορίζοντα, με τους πολιτικούς ηγέτες να μην έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στις 29 Οκτωβρίου.

Κοντά στο κοινοβούλιο οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησαν να αφαιρέσουν το συρματόπλεγμα που είχαν τοποθετήσει οι δυνάμεις της τάξης στον δρόμο.
Κλείσιμο
21905176
21905999


Αναβλήθηκε επ' αόριστον η σημερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Η εξέταση από το κοινοβούλιο του Λιβάνου πολλών αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων αναβλήθηκε επ' αόριστον, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος, αφού οργισμένοι διαδηλωτές εμπόδισαν τους βουλευτές να φτάσουν στη βουλή στο κέντρο της Βηρυτού.

«Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για μια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα», δήλωσε ο Αντνάν Ντάχερ διαβάζοντας την ανακοίνωση στους δημοσιογράφους. Ο Ντάχερ αναφέρθηκε στην έλλειψη απαρτίας στο κοινοβούλιο και στις «τρέχουσες ιδιαίτερες συνθήκες, κυρίως σε ό,τι αφορά την ασφάλεια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης