ΗΠΑ: Σχολείο στο Οχάιο θα κάνει drug test στους μαθητές του

ΗΠΑ: Σχολείο στο Οχάιο θα κάνει drug test στους μαθητές του

Η πρωτοβουλία που, αν αποδώσει, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την αντιμετώπιση σε ικανό ποσοστό της μάστιγας των ναρκωτικών στα σχολεία

usa_school
Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η υπερδύναμη του πλανήτη και η κορυφαία οικονομικά χώρα, αλλά οι στρεβλώσεις στην κοινωνία της είναι τεράστιες. Η ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή και τα απανωτά περιστατικά βίας, ακόμη και σε σχολεία, από έφηβους μαθητές, είναι ένα μόνο κομμάτι του προβλήματος. Αν θέλετε, είναι το κομμάτι εκείνο, που τραβά περισσότερο τα φλας της δημοσιότητας, καθώς πρόκειται για μία τραγική στιγμή, που εξελίσσεται ραγδαία. Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, που κινείται στο σκοτάδι και που σκοτώνει πολλά περισσότερα παιδιά, απ' ότι οι σφαίρες ενός έφηβου που για κάποιο λόγο θέλησε να εκδικηθεί τους συνομίληκούς του. Αυτό το κομμάτι αφορά το χάος με τη χρήση ναρκωτικών. Το πρόβλημα, δε, είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη και στη συντηρητική αμερικανική κοινωνία, ένα σχολείο στο Οχάιο αποφάσισε να υποβάλει σε drug test τους μαθητές του, προκειμένου να μετρηθεί το ποσοστό χρηστών.

Η διεύθυνση του Καθολικού Stephen T. Badin High School αποφάσισε να αναλάβει δράση, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλο θέμα, αλλά δεν έχει αποδείξεις. Το drug test θα αναδείξει τόσο το μέγεθος του προβλήματος, όσο και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ώστε, αν όχι όλα, ένα ικανό ποσοστό αυτών των παιδιών, να απαγκιστρωθούν από αυτή τη μάστιγα.

Το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς, ότι το drug test θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά, όσα είναι θετικά, στους γονείς ή στους κηδεμόνες των παιδιών που θα διαπιστωθεί ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το τεστ θα γίνει στο πλαίσιο των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και θεωρείται υποχρεωτικό. Όσοι μαθητές αρνηθούν, θα θεωρηθεί ότι κάνουν χρήση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες. Όσοι από τους γονείς θεωρήσουν λανθασμένα τα αποτελέσματα των τεστ, θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση από το σχολείο του Οχάιο, στην πόλη Χάμιλτον. Στόχος είναι να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και -γιατί όχι;- η συγκεκριμένη ενέργεια να επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες και σχολεία. Κάθε παιδί που ξεφεύγει από τη μάστιγα των ναρκωτικών, ισοδυναμεί με μία μεγάλή νίκη της κοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης