Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζει τον πρίγκιπα Άντριου για τη συνέντευξη - «μπούμερανγκ» στο BBC

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζει τον πρίγκιπα Άντριου για τη συνέντευξη - «μπούμερανγκ» στο BBC

Επί ένα χρόνο το BBC έκανε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για μια συνέντευξη με τον πρίγκιπα Άντριου - Η βασίλισσα έδωσε την άδεια για τη συνέντευξη και πιστεύει 100% όσα υποστήριξε ο δευτερότοκος γιος της

lizandrew-0
Για τη βασίλισσα σήμερα ήταν μια μέρα όπως όλες οι άλλες και η 93χρονη μονάρχης πέρασε το πρωινό της κάνοντας ιππασία γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Όμως, στη Βρετανία δεν έχει κοπάσει ο σάλος από την «καταστροφική» συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου στο BBC και στην δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις ο πρίγκιπας Άντριου για την στενή σχέση που διατηρούσε με τον Αμερικανό εκατομμυριούχο και παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο μέσα στο κελί του, ενώ περίμενε να δικαστεί για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC:

Prince Andrew & the Epstein Scandal: The Newsnight Interview - BBC News


Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, «σκλάβα του σεξ» του Αμερικανού παιδόφιλου, κατηγορεί τον Επστάιν πως το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών, την υποχρέωσε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα Άντριου. Το 2007 ο φίλος του Βρετανού γαλαζοαίματου είχε καταδικαστεί σε 13 μήνες φυλάκιση για σεξουαλικά εγκλήματα.

Πάντως, η βασίλισσα στηρίζει πλήρως τον πρίγκιπα Άντριου, στον οποίο λέγεται πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία και, σύμφωνα με πηγή από το παλάτι, η μονάρχης πιστεύει 100% όσα ισχυρίστηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο δευτερότοκος γιος της. Ανώτατος αξιωματούχος του παλατιού δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard: «Η Αυτού Μεγαλειότης έχει τη στήριξη της βασίλισσας και της οικογένειάς του, τον πιστεύουν απόλυτα και θεωρούν πως αυτός έχει επιδείξει δύναμη γιατί είπε την αλήθεια και παραδέχθηκε τα σφάλματα που έχει διαπράξει».

Κλείσιμο
pr3
pr4
pri1
pri2


Το βίντεο που καίει τον  πρίγκιπα Άντριου







2.500.000 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου

Ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα περιορισμού των δημοσίων καθηκόντων του πρίγκιπα Άντριου και τόνισε πως ο γιος της βασίλισσας επιθυμεί να συνεχίσει να ασκεί τα δημόσια καθήκοντά του καθώς θεωρεί πως είπε την αλήθεια με κάθε λεπτομέρεια. Η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου καθήλωσε μπροστά τους τηλεοπτικούς δέκτες 2.500.000 εκατ. τηλεθεατές ενώ οι επικριτές του τόνισαν πως ο πρίγκιπας δεν εξέφρασε συμπάθεια για τα θύματα του Επστάιν.

Η δημοσιογράφος Έμιλι Μέιτλις έγραψε στους Times πως η συνέντευξη που αποδείχθηκε καταστροφική για τον πρίγκιπα Άντριου και τη βασιλική οικογένεια έγινε με την άδεια της ίδιας της 93χρονης βασίλισσας και το BBC διαπραγματευόταν επί ένα χρόνο με το παλάτι για την πραγματοποίησή της.

Άγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει για την επίμαχη συνέντευξη του μικρότερου αδελφού του ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης πραγματοποιούν από την Κυριακή επίσημη επίσκεψη στην Νέα Ζηλανδία.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υπενθυμίζουν πως το 2012 τα δύο αδέλφια είχαν έρθει σε ρήξη, όταν ο πρίγκιπας Άντριου είχε ζητήσει οι δύο κόρες του, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, να εκτελούν δημόσια καθήκοντα ως «full time royals», με τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές. Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει εκφράσει την πεποίθηση πως ο αριθμός των μελών της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν δημόσια καθήκοντα θα πρέπει να μειωθεί και αρκετοί πιστεύουν πως, όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας διαδεχθεί στον θρόνο την Ελισάβετ, θα κάνει τα λόγια του πράξη.

«Καμιάς μορφής ασυλία για τον πρίγκιπα, αν το FBI τον καλέσει ως μάρτυρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο πρίγκιπας Άντριου συνάντησε τη βασίλισσα στην εκκλησία στο Ουίνδσορ την Κυριακή και την διαβεβαίωσε πως η συνέντευξη στο BBC «είχε μεγάλη επιτυχία». Δικηγόροι των θυμάτων του Επστάιν δήλωσαν πως ο δούκας του Γιορκ θα πρέπει να βοηθήσει την αστυνομία στην έρευνα για τον Επστάιν ενώ ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως «δεν θα πρέπει να τον προστατεύει καμιάς μορφής ασυλία, αν το FBI τον καλέσει ως μάρτυρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης