Κατεχόμενα: Συλλήψεις μελών οικογένειας μεγαλοεπιχειρηματιών για απάτες

Κατεχόμενα: Συλλήψεις μελών οικογένειας μεγαλοεπιχειρηματιών για απάτες

Η οικογένεια είναι από τις πλέον γνωστές και πλούσιες στα κατεχόμενα με μεγάλο εύρος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – Σχετίζονται με το σκάνδαλο με τα πλαστά έγγραφα αγοραπωλησιών ακινήτων στην Κερύνεια

katexomena
Μέλη οικογένεια επιχειρηματιών συνελήφθησαν στα κατεχόμενα. Πρόκειται για μια εκ των γνωστότερων και πλουσιότερων οικογενειών στα κατεχόμενα με επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τραπεζικό τομέα, τον ξενοδοχειακό, τον κτηματομεσιτικό, την πώληση καυσίμων και στο λιανικό εμπόριο με σειρά κοσμηματοπωλείων – χρυσοχοείων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οικογένεια είναι τουρκικής καταγωγής, αλλά δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα εδώ και δεκαετίες. Το σκάνδαλο με τα πλαστά έγγραφα αγοραπωλησιών ακινήτων στην Κερύνεια, που βγήκε στην επιφάνεια από το 2016, είναι από τα μεγαλύτερα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Η σύλληψη μελών της οικογένειας Αλτίνμπας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο μονοπωλεί σχεδόν το ενδιαφέρον των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ σήμερα.

Η εφημερίδα Αφρίκα επισημαίνει ότι πρώτη φορά η λεγόμενη «αστυνομία» προχωρεί σε συλλήψεις τέτοιου βεληνεκούς. Ο Βακκάς Αλτίνμπας, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών που φέρει το επίθετό του, ο γιος του Μεχμέτ, ο συμπέθερός του, Μεχμέτ Ακατζιάν – που είναι ο πατέρας του γαμπρού του Αλτίνμπας, Μπουλούτ Ακατζιάν, ο οποίος ήδη βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για υποθέσεις ηλεκτρονικού τζόγου και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης – καθώς και άλλα 4 άτομα, είναι οι ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση.

Οι 7 συνελήφθησαν χθες και οδηγήθηκαν στο «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας το οποίο διέταξε την μονοήμερη κράτηση του Bακκάς Αλτίνμπας. Οι συλλήψεις κατέστησαν δυνατές μετά από την θεληματική κατάθεση του Αχμέτ Μπαϊρακτάρ ότι ως αντάλλαγμα για να υπογράψει ως πληρεξούσιος σε μια παράνομη συμφωνία, πήρε από τον Αλτίνμπας ένα εκ. στερλίνες. Ο Μπαϊρακτάρ είναι μεταξύ των 7 συλληφθέντων.

Ο Βακκάς Αλτίνμπας έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του, απορρίπτοντας ότι κάνει παράνομες δραστηριότητας και δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται την δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης