Ινδία: Οι φωτογραφίες του αιχμαλωτισμένου «Μπιν Λάντεν» που σκότωσε πέντε χωρικούς

Ινδία: Οι φωτογραφίες του αιχμαλωτισμένου «Μπιν Λάντεν» που σκότωσε πέντε χωρικούς

Οι κυνηγοί εντόπισαν τον μεγάλο ελέφαντα και με δύο βελάκια, που περιείχαν ισχυρό υπνωτικό, τον ακινητοποίησαν

elephant
Μεγάλη επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, οργανώθηκε στην περιοχή Γκοαλπάρα, στην Ινδία, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί ο ελέφαντας που οι ντόπιοι κάτοικοι αποκαλούν Μπιν Λάντεν και ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει πέντε χωρικούς, σε ένα ξέσπασμα βίας.

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν για τον εντοπισμό του, πέτυχαν τον στόχο τους και ο μεγάλος ελέφαντας βρέθηκε ακινητοποιημένος και με δεμένα πόδια, στο χώμα.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας άγριας ζωής αναζητούσαν το ζώο για πολλές ημέρες, μέσα στο δάσος, χρησιμοποιώντας drone και οικόσιτους ελέφαντες.

«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο σήμερα… Δύο βελάκια», που περιείχαν ηρεμιστικό, «έριξαν ειδικοί εναντίον του», προκειμένου να πιάσουν τον ελέφαντα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος.

Στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι «να μεταφερθεί ο ελέφαντας σε ένα δάσος όπου δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές» πλησίον του, συμπλήρωσε.

Ο ελέφαντας σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες, όταν επιτέθηκε, τον Οκτώβριο, στην περιοχή Γκοαλπάρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του για 24 ώρες.

Κλείσιμο
Σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ελέφαντες στην Ινδία, τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο.

ele1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης