Ισπανία: Κερδίζουν οι Σοσιαλιστές - Διπλάσιες έδρες για το ακροδεξιό Vox

Ισπανία: Κερδίζουν οι Σοσιαλιστές - Διπλάσιες έδρες για το ακροδεξιό Vox

Δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν αυτοδυναμία οι Σοσιαλιστές παρά το προβάδισμά τους, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls

21874071
Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές (PSOE) κερδίζουν τις περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ισπανία, ωστόσο δεν εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία, σύμφωνα με το exit poll που δημοσίευσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

Το PSOE συγκεντρώνει 114-119 έδρες, λιγότερες από τις 123 που είχε κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου κι απέχοντας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 176 εδρών.

Το ακροδεξιό κόμμα Vox εξασφαλίζει 56-59 έδρες, πάνω από το διπλάσιο σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 85-90 έδρες, καταγράφοντας άνοδο από τις 66 των προηγούμενων εκλογών.

Οι Unidas Podemos προβλέπεται να λάβουν 30-34 έδρες, καταγράφοντας πτώση από τις 42 του Απριλίου και οι Ciudadanos 14-15 έδρες, με μεγάλη πτώση από τις 57 των εκλογών του Απριλίου.
21874075

Κλείσιμο
Οι Ισπανοί ψήφισαν σήμερα στις τέταρτες κατά σειρά βουλευτικές εκλογές σε διάστημα 4 ετών κι ενώ το κλίμα είναι βαρύ στη χώρα από την καταλανική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς, με την εκλογική αναμέτρηση να μην δείχνει ότι θα βάλει τέλος στην πολιτική αστάθεια.

Ενδεικτικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδας. Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 56,86%, σε πτώση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Συνελήφθη ένα άτομο στη Μελίγια 

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 6, η Εθνική Αστυνομία συνέλαβε στη Μελίγια, πόλη που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αφρικής και η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας, ένα άτομο το οποίο είχε στην κατοχή του φάκελο με ψήφους του Συναπισμού για τη Μελίγια και 200 ευρώ σε μαροκινό νόμισμα.

Το άτομο συνελήφθη κοντά σε εκλογικό κέντρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ το PP καταδίκασε ενώπιον του εκλογικού συμβουλίου τον τρόπο με τον οποίο ψηφοφόροι, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ταχυδρομικώς.

Ακόμα μία σύλληψη στην Καταλονία 

Η τοπική αστυνομία της Απόστα, πόλης της Καταλονίας, συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος έφερε πιστόλι και μαχαίρι μέσα σε εκλογικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, η αστυνομία αντιλήφθηκε ότι ο 70χρονος είχε «όπλο στην τσέπη του», αλλά αρνήθηκε να το δείξει, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον θέσει υπό κράτηση.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι, όταν η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο 70χρονος είχε στην κατοχή του όλπλο και εκείνος ήταν νευρικός και αρνήθηκε να τον ελέγξει η αστρυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης