Έκθεση του βρετανικού ΥΠΟΙΚ: Οι Εργατικοί θα χρεοκοπήσουν τη Βρετανία!

Britain-Local-Elections

Η οικονομία μονοπωλεί την προεκλογική εκστρατεία, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του Συντηρητικού Κόμματος, που υποστηρίζει ότι οι επενδύσεις και κρατικοποιήσεις που υπόσχονται οι Εργατικοί οδηγούν σε χρεοκοπία

Ένα μήνα πριν τις βρετανικές εκλογές οι Συντηρητικοί προηγούνται των Εργατικών με διαφορά στη πρόθεση ψήφου, δείχνει σφυγμομέτρηση των ινστιτούτων YouGov, Deltapoll και Opinium, που δημοσιεύουν οι εφημερίδες Sunday Times, Mail on Sunday και Observer. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι Τόρις κινούνται μεταξύ 39% και 41%, οι Εργατικοί μεταξύ 26% και 29%, ενώ οι Φιλελεύθεροι έρχονται τρίτοι με ποσοστό 15% - 17%.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, έκθεση, η οποία δεν προέρχεται από κρατικούς λειτουργούς αρμόδιους για την επεξεργασία οικονομικών προγραμμάτων αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει πως λαμβάνοντας υπ όψιν όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες των Εργατικών, το κόστος δημοσίων επενδύσεων και κρατικοποιήσεων που υπόσχονται ανέρχεται σε 1,2 τρις στερλίνες. Σύμφωνα με την συντακτική ομάδα της έκθεσης, το υπέρογκο αυτό ποσό θα επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με χρέος 43.000 λιρών σε μια πενταετία και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την Βρετανία.

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για το Εργατικό Κόμμα και την ηγετική του ομάδα η αχίλλειος πτέρνα της οποίας είναι η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Όλες οι έως τώρα δημοσκοπήσεις, δείχνουν πως το εκλογικό σώμα εμπιστεύεται, στην οικονομία, περισσότερο τους Συντηρητικούς από τους Εργατικούς.

Σε θέση άμυνας οι Εργατικοί

Ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών Τζον Μακ Ντόνελ, κατηγορεί τους Συντηρητικούς για παραποίηση στοιχείων και παραπληροφόρηση. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε προσφάτως δηλώσει, δημοσίως, πως το χρέος που πηγαίνει σε δημόσιες επενδύσεις δεν θα προσμετράται στο συνολικό χρέος της χώρας. Μια δήλωση, που, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει τις κατηγορίες των Συντηρητικών, οι οποίοι βρήκαν μια απρόσμενη ευκαιρία να αλλάξουν, έστω και προσωρινά την προεκλογική ατζέντα, μεταθέτοντας το κέντρο βάρους στην Οικονομία, έναν τομέα που, θεωρούν, ότι έχουν το πλεονέκτημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως όλες οι υποσχέσεις περί δημοσίων επενδύσεων των Εργατικών είναι προφορικές, αφού δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει το προεκλογικό τους μανιφέστο. Απ΄ αυτό θα αποδειχθεί αν, εννοούν όσα λένε ή είναι απλώς έπεα πτερόεντα.

Πηγή: Deutsche Welle

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

VOLKSWAGEN-PASSAT_1-1000x600

Μπορεί η διοίκηση του VW Group να φερόταν έτοιμη να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές της και να προχωρήσει κανονικά στη δημιουργία νέου εργοστασίου στην Τουρκία, όμως τα σωματεία εργαζομένων στο γερμανικό όμιλο έχουν αντίθετη άποψη!

EL1udbdXUAUks9Z

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, μετά τη συνάντηση με τον Λίβυο «ευνοούμενό» του, Αλ Σάρατζ - «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα θα απαντήσει σε ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις, λέγοντας ότι μπορεί να κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

28
trump_6

Δεκατρείς χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, 18 χρόνια μετά την έναρξη της αμερικανικής επέμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001