ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή... πέθανε πριν τέσσερα χρόνια

ΗΠΑ: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή... πέθανε πριν τέσσερα χρόνια

Ο 66χρονος σήμερα, Μπέντζαμιν Σράιμπερ, ασθένησε σοβαρά το 2015 και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή - Το 2018 προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών 

filaki
Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα, ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί, καθώς επιμένει ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του, επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, μετά, οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή!

Πώς έχει, όμως, η ιστορία; Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης