Ιορδανία: Μαχαίρωσαν τουρίστες, έναν ξεναγό κι έναν φρουρό ασφαλείας

Ιορδανία: Μαχαίρωσαν τουρίστες, έναν ξεναγό κι έναν φρουρό ασφαλείας

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα - Δείτε βίντεο

iordania_epithesi
Η αστυνομία της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα μετά τον τραυματισμό με μαχαίρι κάποιων τουριστών, ενός ξεναγού και ενός φρουρού της ασφάλειας στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al RAI, τρεις τουρίστες, ένας ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι κοντά σε αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα που αιμορραγεί να κείτεται στο έδαφος, ενώ μία άλλη με ματωμένο μπλουζάκι να βρίσκεται σε πανικό.


Πηγή της ιορδανικής ασφάλειας διευκρίνισε, αρχικά, στο Reuters ότι τρία από τα θύματα είναι Ισπανίδες, οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε αργότερα πως τα θύματα δεν είναι Ισπανοί.

Άλλη πηγή της ασφάλειας δήλωσε ότι οι δύο από τους τουρίστες που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η αρχαία πόλη Γέρασα, η οποία βρίσκεται βόρεια του Αμάν, είναι γνωστή για τον αρχαιολογικό της χώρο.

Στην Ιορδανία, όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και η χώρα θεωρείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία ως ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, σπάνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε ξένους τουρίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης