Βρετανία: «Μπορώ να γίνω η επόμενη πρωθυπουργός», λέει η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Βρετανία: «Μπορώ να γίνω η επόμενη πρωθυπουργός», λέει η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Η 39χρονη πρώτη γυναίκα αρχηγός του βρετανικού κόμματος σε ομιλία της στο Ουεστμίνστερ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του Brexit και επέμεινε ότι μπορεί να είναι εκείνη η επόμενη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα κάνει το κόμμα της

vretania
Η 39χρονη Τζο Σουίνσον, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών και πολέμια του Brexit, ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική της εκστρατεία - Εκτόξευσε πυρά κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν και απέκλεισε συνεργασία με το Εργατικό κόμμα

Με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου κήρυξε σήμερα επίσημα την έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας η επικεφαλής των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον. Η 39χρονη πρώτη γυναίκα αρχηγός του βρετανικού κόμματος σε ομιλία της στο Ουεστμίνστερ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του Brexit και επέμεινε ότι μπορεί να είναι εκείνη η επόμενη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα κάνει το κόμμα της, αν αναλάβει την εξουσία.

Η Σουίνσον τόνισε πως το Brexit και άλλες πολιτικές αλλαγές έχουν καταστήσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου «εντελώς απρόβλεπτες» και θεωρεί πως το κόμμα της, που στις βουλευτικές του 2017 έλαβε ποσοστό λίγο κάτω από το 8% ενώ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κερδίζει περίπου το 15%, θα μπορούσε να έρθει πρώτο.

«Είμαι σίγουρη πως μπορώ να κάνω καλύτερη δουλειά και από τον Τζόνσον και από τον Κόρμπιν»

«Μην αφήσετε κανέναν να σας πει τι θα συμβεί. Η αλλαγή είναι εφικτή και εσείς πρέπει να επιλέξετε», είπε η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών απευθυνόμενη στους Βρετανούς ψηφοφόρους και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν πίστευα πως θα στεκόμουν εδώ και θα έβαζα υποψηφιότητα για πρωθυπουργός. Αλλά, όταν κοιτάζω τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Κόρμπιν είμαι απόλυτα σίγουρη πως θα μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά και από τους δύο».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού η Σουίνσον επανέλαβε την στάση του κόμματος της έναντι των δύο άλλων υποψηφίων και τόνισε πως οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα στηρίξουν, ούτε τον σημερινό πρωθυπουργό αλλά, ούτε και τον επικεφαλής των Εργατικών.

Σκληρή επίθεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν

Σε ερώτηση, αν θα στήριζε μια κυβέρνηση των Εργατικών, η Τζο Σουίνσον ήταν καυστική σχετικά με τον Τζέρεμι Κόρμπιν. «Για πολλούς λόγους ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για την θέση του πρωθυπουργού», ανέφερε η Σουίνσον και απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι ψήφοι του κόμματός της να στείλουν τον ηγέτη των Εργατικών στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κλείσιμο
«Τα σχέδιά του για την οικονομία θα μας έστελναν πίσω στη δεκαετία του '70. Πιστεύω πως αυτός (ο Κόρμπιν) θα μπορούσες να αποτελέσει απειλή για την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε η Σουίνσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης