Αφρικανοί πειρατές απήγαγαν εννέα ναυτικούς από νορβηγικό πλοίο

Αφρικανοί πειρατές απήγαγαν εννέα ναυτικούς από νορβηγικό πλοίο

Το Bonita δέχθηκε επίθεση το Σάββατο καθώς έπλεε ανοιχτά από τις ακτές της Μπενίν - Ανάμεσα στους ομήρους βρίσκεται και ο καπετάνιος

bonita
Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα ναυτών που ανήκαν στο πλήρωμα του νορβηγικού σκάφους Bonita έχουν στήσει οι διεθνείς αρχές. Το πλοίο από τη Νορβηγία δέχθηκε επίθεση από Αφρικανούς πειρατές καθώς έπλεε κοντά στις ακτές της Μπενίν.

Το νορβηγικό πλοίο της εταιρείας J.J. Ugland είχε απομακρυνθεί εννέα ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι Catonou το Σάββατο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας, όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν από τις Φιλιππίνες. Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ μέλη του πληρώματος και τον καπετάνιο. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν την Κυριακή στο λιμάνι Catonou.

Το σημείο θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς στην περιοχή από την Γκαμπόν έως τη Λιβερία δρουν πειρατές από διάφορες Αφρικανικές χώρες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Όσλο περιορίστηκε να πει ότι δεν απήχθη κανένας Νορβηγός και ότι το ζήτημα χειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB. Η Ugland διαβεβαίωσε πως έχει ήδη συστήσει κλιμάκιο για τον χειρισμό της κρίσης και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ότι τα μέλη των οικογενειών των ναυτικών έχουν ενημερωθεί.

Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το εάν ζητήθηκαν λύτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης