Βιετνάμ: Δύο συλλήψεις για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς στο Έσεξ

Βιετνάμ: Δύο συλλήψεις για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς στο Έσεξ

Όλοι οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε φορτηγό ψυγείο κατάγονταν από το Βιετνάμ

essex-0
Το Βιετνάμ καταδίκασε την παράνομη διακίνηση ανθρώπων σήμερα, επομένη της ανακοίνωσης από τις βρετανικές αρχές ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί την περασμένη εβδομάδα σε ένα φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ της Βρετανίας ήταν μάλλον Βιετναμέζοι παράτυποι μετανάστες.

Τα περισσότερα από τα θύματα, η ταυτοποίηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, προέρχονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, από το κεντρικό Βιετνάμ. Είναι σχετικά εύκολο στην περιοχή αυτή να βρει παράνομους διακινητές ανθρώπων κάποιος που θέλει να μεταβεί παράτυπα στην Ευρώπη, συχνά μέσω της Ρωσίας.

Τους κινδύνους που εγκυμονεί το ταξίδι αυτό έφερε πρόσφατα στο φως ο εντοπισμός των πτωμάτων 31 ανδρών και 8 γυναικών σε ένα ψυγείο φορτηγό κοντά στο Λονδίνο στις 23 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι συνέλαβε δύο ανθρώπους στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την ταυτότητά τους. Η βρετανική αστυνομία από την πλευρά της κάλεσε δύο άνδρες, αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία, να παραδοθούν στις αρχές το ταχύτερο δυνατό.

Το Βιετνάμ "καταδικάζει σθεναρά την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την θεωρεί σοβαρό έγκλημα", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Λε Τι Του Χανγκ.

Το Ανόι "καλεί τις χώρες της περιοχής και στον υπόλοιπο κόσμο να επιταχύνουν την συνεργασία τους για να καταπολεμηθεί η παράνομη διακίνηση ανθρώπων προκειμένου να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία", προσθέτει η ίδια.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων γίνεται με σύγκριση του DNA των θυμάτων με αυτό πιθανολογούμενων μελών της οικογένειάς τους στις επαρχίες Χα Τινχ και Νγκε Αν, στο κεντρικό Βιετνάμ.

Κλείσιμο
Η υπόθεση αυτή συγκλόνισε τη Βρετανία και βύθισε στο πένθος πολλές οικογένειες στο Βιετνάμ, που πιστεύουν ότι αγαπημένα τους πρόσωπα μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας αυτής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης