Ρωσία: Νομοθέτες και εκκλησία αποκηρύσσουν Halloween και Joker

Ρωσία: Νομοθέτες και εκκλησία αποκηρύσσουν Halloween και Joker

Η γιορτή των μεταμφιεσμένων, οι φετινές εκδηλώσεις της οποίας κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, καταδικάστηκε από Ρώσο νομοθέτη, επειδή συνδέεται «με τις ενέργειες επικίνδυνων αποκρυφιστικών οργανώσεων» - Κατά του Joker η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή... απειλεί με αποσταθεροποίηση το ρωσικό κράτος

joker_main1
Στην καταδίκη του Halloween και των εκδηλώσεων που το συνοδεύουν, προχώρησε τόσο η ρωσική κυβέρνηση, όσο και η ορθόδοξη εκκλησία της χώρας, κάνοντας λόγο για «ενέργειες που δηλώνουν ασέβεια».

Η γιορτή των μεταμφιεσμένων, οι φετινές εκδηλώσεις της οποίας κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, καταδικάστηκε από τον Ρώσο νομοθέτη Βιτάλι Μιλόνοβ, ο οποίος τόνισε πως το Halloween, που συνδέεται «με τις ενέργειες επικίνδυνων αποκρυφιστικών οργανώσεων», παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία.

«Σήμερα στη Ρωσία δεν υπάρχει εκκλησία που θα επιτρέψει τις εκδηλώσεις αυτές και τον εορτασμό του Halloween», δήλωσε ο Μίλονοφ σε συνέντευξη Τύπου πριν από μερικές ημέρες και συνέχισε, τονίζοντας πως «κάθε προσπάθεια που θα γίνει από οποιονδήποτε ανόητο καθηγητή για τον εορτασμό σε σχολεία, δεν θα είναι κάτι περισσότερο από μια σοβαρή παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας».

Επιπλέον, κάλεσε τους γονείς σε ολόκληρη τη χώρα να αναφέρουν τα σχολεία που γιορτάζουν το Halloween, μέσω μιας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής.

Στο μεταξύ, οι ορθόδοξοι ιερείς στο Chelyabinsk, στράφηκαν κατά της blockbuster ταινίας «Joker», λέγοντας ότι απεικονίζει μια «εξέγερση ενάντια στις πραγματικότητες της αστικής κοινωνίας» και, μαζί με τον εορτασμό του Halloween, ισοδυναμεί με μια προσπάθεια που στρέφεται κατά του κράτους της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε δήλωση στην ιστοσελίδα της, η μητρόπολη της Chelyabinsk ισχυρίστηκε ότι οι «πολιτικοί τεχνολόγοι» ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ντύνονται «Τζόκερ» για το Halloween και να σχεδιάσουν ένα κίνημα διαμαρτυρίας που θα έχει σαν στόχο να αποσταθεροποιήσει και να καταστρέψει το ρωσικό κράτος και την πνευματική ταυτότητα των πολιτών του.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως το Halloween δεν γιορτάζεται με ιδιαίτερη ένταση στη Ρωσία, ωστόσο οι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» εναντίον του, για να εμπόδίσουν την εξάπλωσή του.

Το 2015, οι αξιωματούχοι στην περιοχή του Αρχανγκέλσκ απαγόρευσαν στα τοπικά σχολεία να γιορτάσουν τη συγκεκριμένη γιορτή, ενώ την ίδια χρονιά, οι ορθόδοξοι ιερείς στην περιοχή Κράσνογιαρσκ ζήτησαν την απαγόρευσή της, τονίζοντας πως μπορεί να βλάψει ψυχικά τους ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης