Σαουδική Αραβία: Το «Νταβός της Ερήμου» επιχειρεί να αποκαταστήσει το κύρος του πρίγκιπα μπιν Σαλμάν

Σαουδική Αραβία: Το «Νταβός της Ερήμου» επιχειρεί να αποκαταστήσει το κύρος του πρίγκιπα μπιν Σαλμάν

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υποδέχεται θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους του στο επενδυτικό συνέδριο

saoudiki_salman
Σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει το κύρος του στην διεθνή κοινότητα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υποδέχεται θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους του στο «Νταβός της Ερήμου», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο.

Τριακόσιοι ομιλητές από 30 χώρες του κόσμου θα εκφράσουν τις απόψεις τους στο συνέδριο που θεωρείται προσωπικό πρότζεκτ του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, de facto ηγέτη της χώρας, και μέρος του οράματός του «Vision 2030» για την απεξάρτηση της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο.

Ένα χρόνο μετά το μποϊκοτάζ των ξένων ηγετών στο συνέδριο του 2018, ως αντίποινα για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, πολλοί ήατν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σαλμάν. Ο ίδιος, ως καλός οικοδεσπότης, υποδέχεται στο φετινό Νταβός της «Ερήμου» τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν , τον σύμβουλο και γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και πολλούς άλλους.

Οι δύο άνδρες συμμετέχουν στο «πλούσιο» επενδυτικό συνέδριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει στόχο να προβάλει τον πρίγκιπα διάδοχο ως τον μεγάλο μεταρρυθμιστή του οίκου των Σαούντ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης δεκάδες στελέχη, επιχειρηματίες, επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον όπως και ο ράπερ Will.I.Am».

Αύριο, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα κλείσει με την ομιλία του το τριήμερο συνέδριο εστιάζοντας στο μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Το «Νταβός της Ερήμου» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο - παλάτι «Ritz-Carlton» του Ριάντ. Σε αντίθεση με το 2018 , φέτος δεν υπάρχουν άδειες καρέκλες, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης