Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε βραβείο για την περιβαλλοντική της δράση

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε βραβείο για την περιβαλλοντική της δράση

 «Οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες για το κλίμα δεν χρειάζονται περισσότερα βραβεία» τόνισε σε ανάρτησή της η 16χρονη ακτιβίστρια - Τη συγκεκριμένη βράβευση, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο €45.000, απoφάσισε το Σκανδιναβικό Συμβούλιο

greta
Η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, αρνήθηκε να παραλάβει το περιβαλλοντικό έπαθλο του Σκανδιναβικού Συμβουλίου για το 2019, αναφέροντας πως οι πρωτοβουλίες της για το κλίμα δεν χρειάζονται επιβραβεύσεις τέτοιου τύπου.

«Έχω αποφασίσει να αρνηθώ το συγκεκριμένο βραβείο και αυτός είναι ο λόγος: τώρα κάνω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια και δεν θα μπορέσω να παραστώ στην απονομή. Θέλω να ευχαριστήσω το Σκανδιναβικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, ωστόσο οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες για το κλίμα δεν χρειάζονται περισσότερα βραβεία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι πολιτικοί και οι άνθρωποι που βρισκονται στην εξουσία να ξεκινήσουν και να ακούνε τους επιστήμονες» ανέφερε η Τούνμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.



Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς κατάφερε να παρακινήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να απαιτήσουν δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Το βραβείο συνοδευόταν και από χρηματική ανταμοιβή, ύψους, περίπου, 45.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης