ΕΚΤ: Καβγάς της Λαγκάρντ με τους Γερμανούς «με το καλημέρα»

ΕΚΤ: Καβγάς της Λαγκάρντ με τους Γερμανούς «με το καλημέρα»

Ο Γερμανός διοικητής της Bundesbank απέρριψε την ιδέα Λαγκάρντ για QE με “πράσινα ομόλογα” - Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ σήκωσε το γάντι σήμερα το πρωί με αιχμηρή κριτική σε Γερμανία και Ολλανδία

weidmannlagarde-arthro
Πίσω από προσεκτικά διατυπωμένες προτάσεις και κεκαλυμμένες δημόσιες τοποθετήσεις, ο πόλεμος μεταξύ Λαγκάρντ και γερμανικών «γερακιών», των υπέρμαχων μιας σφιχτής νομισματικής πολιτικής ξεκίνησε για τα καλά. Το αποτέλεσμα θα καθορίσει ποιος θα κάνει κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή μάλλον, τι περιθώρια κινήσεων θα καταφέρει να εξασφαλίσει για τον εαυτό της η Κριστίν Λαγκάρντ. Η ισχυρή Γαλλίδα έδειξε το πρωί τις προθέσεις της.

Το πρόσφατο επεισόδιο ξεκίνησε χθες Τρίτη όταν ο Γενς Βάιντμαν, Διοικητής της Γερμανικής Bundesbank (και απογοητευμένο φαβορί για το «δαχτυλίδι» που τελικά έλαβε η Λαγκάρντ), είπε πως θα ήταν “έντονα επικριτικός “ απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναπροσανατολισμού των ενεργειών της ΕΚΤ προς την κλιματική αλλαγή – ως παράδειγμα την αγορά από την κεντρική τράπεζα “πράσινων ομολόγων” στα πλαίσια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Μια τέτοια κίνηση, είπε ο Βάιντμαν θα ερχόταν σε σύγκρουση με την αρχή της ουδετερότητας που είναι διατυπωμένη στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης