Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τις ενέργειες της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για το «άδειασμα» της ζώνης ασφαλείας της Συρίας από τρομοκράτες, στη διάρκεια ομιλίας του για την επέτειο των 96 χρόνων της τουρκικής δημοκρατίας

erdogan_mk
Τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και η Πηγή Ειρήνης, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο των 96 χρόνων της τουρκικής δημοκρατίας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Τούρκου προέδρου:

«Η ισχύς και η αποφασιστική στάση του έθνους μας, είναι εκείνη που δεν επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να πετύχουν τους στόχους της στην Τουρκία, παρά τη μεγάλη υποστήριξη που έχουν.

Σε ότι αφορά τη Συρία, εκεί που οι άλλοι βλέπουν τα πετρέλαια και τη συγκέντρωση δύναμης και όχι τους ανθρώπους, εμείς βλέπουμε τους αδερφούς μας και είμαστε η μόνη χώρα που το κάνουμε αυτό.

Κανείς δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να αποτρέψει τις 700 επιθέσεις που έγιναν σε βάρος μας, αρκετές εκ των οποίων ήταν πολύ βίαιες. Αντίθετα, οι τρομοκράτες ενεργούν υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας των ξένων χωρών.

Σχεδόν κανείς από τη Δύση δεν μας κάλεσε για να μας συλλυπηθεί για τους 20 ανθρώπους μας που χάθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης ή τους 184 αδερφούς μας που τραυματίστηκαν».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολικη Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε: «Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειά να πάμε μόνο εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα».

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Τα τελευταίες εβδομάδες, φάνηκε πως όποια χώρα ενδιαφερόταν για τη Συρία, εκτός από εμάς, είχε το βλέμμα της στις φυσιές πηγές της χώρας. Η Ρωσία ενημέρωσε σήμερα τις υπηρεσίες μας πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αδειάσει πλήρως την περιοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης