Γάλλος ΥΠΕΞ για Brexit: Έχουμε περιμένει πολύ, πρέπει να τελειώσουμε σήμερα

Γάλλος ΥΠΕΞ για Brexit: Έχουμε περιμένει πολύ, πρέπει να τελειώσουμε σήμερα

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν Υβ Λεντριάν τόνσε πως «είναι σημαντικό να ανακοινωθεί σήμερα η απόφαση, διότι διαφορετικά δεν θα υπάρχει καμία εφαρμογή, εκτός από το Brexit χωρίς συμφωνία, λύση που δεν προτιμάμε»

ledrian
«Σήμερα, καθώς μιλάμε, σε αυτό το στάδιο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για μια νέα παράταση» της προθεσμίας για την εφαρμογή του Brexit, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν Υβ Λεντριάν.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης, τόνισε: «Περιμένουμε αυτή την απόφαση για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ανακοινωθεί σήμερα, διότι διαφορετικά δεν θα υπάρχει καμία εφαρμογή, εκτός από το Brexit χωρίς συμφωνία, λύση που δεν προτιμάμε».

«Το βασικό ερώτημα, πρέπει να το στείλουμε πίσω στους Βρετανούς, και να μας πουν σήμερα, το συντομότερο δυνατόν, εάν είναι ναι ή όχι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απείλησε σήμερα να αποσύρει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη νομοθεσία εφαρμογής της συμφωνίας για το Brexit και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του κειμένου, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολη την επικύρωσή του έως τις 31 Οκτωβρίου.

Το πρωί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση «έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει» για να διασφαλίσει μία συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης