Γερμανία: Η πρόταση Βερολίνου για «ζώνη ασφαλείας» έφερε εκνευρισμό στους συμμάχους

Γερμανία: Η πρόταση Βερολίνου για «ζώνη ασφαλείας» έφερε εκνευρισμό στους συμμάχους

Η υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ είχε πει πως η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να εμπλέκει την Τουρκία και τη Ρωσία

main_germania_simaia
Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία έγινε αποδέκτης ερωτήσεων και κάποιου εκνευρισμού από συμμάχους της μετά την πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Η υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ - που είναι επίσης επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ - είπε πως η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να εμπλέκει την Τουρκία και τη Ρωσία. Είπε ότι πρέπει να προστατεύει τους εκτοπισθέντες αμάχους και να διασφαλίζει ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος - είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο προτείνει μια στρατιωτική αποστολή στη Μέση Ανατολή.

«Από χθες, μετά την πρόταση της επικεφαλής του CDU, δεχθήκαμε ορισμένες ερωτήσεις από τους συμμάχους μας και υπάρχει κάποιος --αυτό είναι αδιαμφισβήτητο-- εκνευρισμός μεταξύ των εταίρων μας», είπε ο Μάας, ο οποίος προσέθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των εταίρων για τη δημιουργία μιας τέτοιας διεθνώς ελεγχόμενης ζώνης ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης