ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πιέζουν για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πιέζουν για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

O Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Γκρέιαμ δηλώνει ότι η πρόεδρος της Βουλής Πελόζι στηρίζει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία

EEDaUFaW4AAi-v7
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ τόνισε σήμερα ότι συνομίλησε με την Νάνσι Πελόζι για την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία, γνωστοποιώντας πως η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στηρίζει η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας να γίνει σε διακομματική βάση.

Ο ισχυρός γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, θερμός υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχει καταγγείλει πως «εγκαταλείψαμε αισχρά τους Κούρδους» και έχει ταχθεί υπέρ της ιδέας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να πληρώσει πολύ ακριβά» την εισβολή.

«Μόλις μίλησα με την πρόεδρο Πελόζι αναφορικά με τις ενέργειες του Κογκρέσου για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία», ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ο Γκρέιαμ.

«Η πρόεδρος στηρίζει να υπάρξει διακομματική συναίνεση για την επιβολή κυρώσεων ενάντια στα αίσχη της Τουρκίας στη Συρία. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να δείξουμε στήριξη στους Κούρδους συμμάχους και ανησυχεί για την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης