ΗΠΑ: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον «Τραμπ» να σκοτώνει CNN, BBC, Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς

ΗΠΑ: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον «Τραμπ» να σκοτώνει CNN, BBC, Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς

Το βίντεο με σκηνές από την ταινία Kingsman: The Secret Service μεταδόθηκε σε εκδήλωση υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαΐάμι

foto-trmp
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των New York Times για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση οπαδών του Τραμπ στο Μαϊάμι και στο οποίο εμφανίζεται ένας «Ντόναλντ Τραμπ» να σκοτώνει τόσο πολιτικούς αντιπάλους όσο και μέσα ενημέρωσης.

Οι δημιουργοί του βίντεο πήραν εικόνες από την ταινία Kingsman: The Secret Service και έβαλαν στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ να μαχαιρώνει και να πυροβολεί αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς αντιπάλους σε μια εκκλησία.

Στόχοι του «Ντοναλντ Τραμπ» ήταν μεταξύ άλλων μέσα ενημέρωσης όπως τα CNN, Politico, Black Lives Matter, the BBC, the Guardian αλλά και η παρουσιάστρια του MSNBC Ρέιτσλε Μάντοου, η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζον ΜακΚέιν, ο Μπέρνι Σάντερς και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Video of fake Trump shooting media.


Η «σφαγή» έγινε στην «εκκλησία των fake news» όπως επέλεξαν να ονοματίσουν το σκηνικό οι δημιουργοί του βίντεο.

Κλείσιμο
Το βίντεο φέρεται να αποτελεί δημιουργία της TheGeekzTeam ένος καναλιού στο YouTube που επί σειρά ετών αναρτά βίντεο στήριξης στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ το βίντεο - που αναρτήθηκε στο επίμαχο κανάλι στο YouTube τον Ιούλιο του 2018 - μεταδόθηκε σε συνέδριο της οργάνωσης American Priority στο οποίο μεταξύ άλλων ομιλητές ήταν ο γιος του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ένας από τους οργανωτές της εκδήλωσης είπε στους Times ότι αποκηρύσσει το βίντεο και ότι ερευνά πώς μεταδόθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου δηλώνει «τρομοκρατημένη» από το βίντεο προσθέτοντας ότι «όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταδικάσουν τις εικόνες βίας με στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ». Η Ένωση ζητά επίσης από τον Τραμπ να αποκηρύξει το βίντεο.

Εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ είπε στους Times ότι το βίντεο δεν σχετίζεται με κάνεναν τρόπο με την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ και ότι οι υπεύθυνοι της εκστρατείας δεν προωθούν τη βία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης