Καλιφόρνια: «Κόλαση του Δάντη» - Τουλάχιστον ένας νεκρός από το τεράστιο πύρινο μέτωπο

Καλιφόρνια: «Κόλαση του Δάντη» - Τουλάχιστον ένας νεκρός από το τεράστιο πύρινο μέτωπο

Η πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες - Εκατοντάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους - Δεκάδες κτίρια κάηκαν

000_1LC2GG
Στιγμές κόλασης «μαυρίζουν» και πάλι το τοπίο στην Καλιφόρνια. Τεράστιο μέτωπο πυρκαγιάς έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή, τη στιγμή που καίγονται κτίρια ενώ 100.000 κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

000_1LC0D3
000_1LC0ER
000_1LC0UY


Πολυάριθμα κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας έχουν καταρρεύσει, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες.

Wildfire rages in California mobile home park
Κλείσιμο



Multiple fires break out across California l ABC News


Ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι.

Οι τελευταίες πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 257 που ξέσπασαν τη φετινή χρονιά. Η πιο καταστροφική χρονιά, πάντως, από άποψη πυρκαγιών ήταν το 2018, με 100 κατοίκους και πυροσβέστες να βρίσκουν τραγικό τέλος.

Πάνω από 8.500 πυρκαγιές καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά, προκαλώντας καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης