Εισβολή στη Συρία: Δραπέτευσαν μαχητές του ISIS από φυλακή στην πόλη Καμισλί

Εισβολή στη Συρία: Δραπέτευσαν μαχητές του ISIS από φυλακή στην πόλη Καμισλί

Νέο «χτύπημα» του YPG/PKK την Παρασκευή σε πόλη της επαρχίας Μαρντίν - Τραυματίστηκαν ρεπόρτερ του πρακτορείου Anandolu - Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί στην Καμισλί - Νεκρός κι ένας Τούρκος στρατιώτης

SYRIA
Τουλάχιστον τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στην κουρδική πόλη Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας της υπό κουρδική διοίκηση περιοχής.

Διασώστες έσπευσαν στο σημείο και ερευνούν για τον εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών μέσα στα συντρίμμια, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αυξήσει τη δράση τους μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία αυτή την εβδομάδα, χωρίς να κατηγορούν ευθέως την τζιχαντιστική οργάνωση για την επίθεση.

Μαχητές του ISIS δραπέτευσαν από φυλακή της βόρειας Συρίας

Πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από μια φυλακή στη βόρεια Συρία, έπειτα από τουρκικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που καθοδηγούνται από τους Κούρδους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση της συριακής οργάνωσης, οι κρατούμενοι τρομοκράτες δραπέτευσαν από φυλακή στην πόλη Καμισλί.

Το PKK «χτύπησε» την πόλη Νίσιβις της επαρχίας Μαρντίν

Αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν, στο μεταξύ, από επίθεση με όλμους στην πόλη Νίσιβις της επαρχίας Μαρντίν την Παρασκευή, που πραγματοποίησε η οργάνωση YPG/PKK.

Κλείσιμο
Μεταξύ των τραυματιών, ήταν και δυο ρεπόρτερ του πρακτορείου Αναντολού, οι οποίοι βρίσκονταν σε κτίριο που «χτυπήθηκε» από τους όλμους, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έκανε γνωστό πως ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη του PKK.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης