Να γιατί ο Τραμπ δεν είναι συμπαθητικός: Μια χειραψία δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία δευτερόλεπτα

Να γιατί ο Τραμπ δεν είναι συμπαθητικός: Μια χειραψία δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία δευτερόλεπτα

 Σύμφωνα με ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου Dundee, οι χειραψίες προκαλούν αμηχανία όταν η διάρκεια τους ξεπερνά τα τρία δευτερόλεπτα δημιουργώντας άγχος και καταστρέφοντας τις σχέσεις

043_dpa-pa_190826-99-617224_dpai
Την επόμενη φορά που θα κάνετε χειραψία με τον συνομιλητή σας, σκεφτείτε καλά: τρία δευτερόλεπτα αρκούν. Σε αντίθεση με την παρατεταμένη σε διάρκεια χειραψία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το σφίξιμο των χεριών δεν θα πρέπει να ξεπερνά λίγα δευτερόλεπτα.

Η χειραψία τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως προφορική σφραγίδα που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας συμφωνίας. Με τα χέρια προτεταμένα και τις παλάμες ανοικτές, ανταλλάσσουμε σχεδόν καθημερινά χειραψίες.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με την ισχυρή και συνήθως άνω των 15 δευτερολέπτων χειραψία του, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι εκτιμά τον συνομιλητή του. Κι όταν αρνείται να δώσει το χέρι του, τότε θέλει να υποτιμήσει τον συνομιλητή του: να κάνει επίδειξη δύναμης και να τον ταπεινώσει.

Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες, οι χειραψίες προκαλούν αμηχανία όταν η διάρκεια τους ξεπερνά τα τρία δευτερόλεπτα δημιουργώντας άγχος και καταστρέφοντας τις σχέσεις.

Ακόμη και οι μεγάλες σε διάρκεια χειραψίες με τις καλύτερες των προθέσεων μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αισθανθούν άβολα, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου Dundee, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια χειραψία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε το 2017 , διάρκειας 19 δευτερολέπτων . Την ίδια χρονιά, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γαλλία, είχε χειραψία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για 29 δευτερόλεπτα.

Κλείσιμο
Μία παρατεταμένη σε διάρκεια χειραψία μπορεί να κάνει ένα άτομο λιγότερο συμπαθητικό, όπως αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες που μελέτησαν 36 χειραψίες διαφορετικής διάρκειας.

Η χειραψία διάρκειας μόλις τριών δευτερολέπτων θεωρείται πιο φυσική.

«Ενώ η χειραψία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θεωρείται ότι προσφέρει μία ζεστή ατμόσφαιρα, διαπιστώσαμε ότι επηρεάζει αρνητικά την εικόνα του ατόμου...«Οι πολιτικοί είθισται να κάνουν παρατεταμένες χειραψίες, ως μία έκφραση ζεστασιάς, αλλά και ως μέσο επίδειξης εξουσίας», υποστηρίζει ο καθηγητής Εμίζ Νέιγκι, επικεφαλής της μελέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης