Ιαπωνία: Δέχθηκε επίθεση από άνδρα που λέει ότι την εντόπισε... από αντανάκλαση στα μάτια της

Ιαπωνία: Δέχθηκε επίθεση από άνδρα που λέει ότι την εντόπισε... από αντανάκλαση στα μάτια της

Ο συλληφθείς είπε ότι «αναγνώρισε τον σιδηροδρομικό σταθμό» μέσα από μια αντανάκλαση στα μάτια της τραγουδίστριας, σε μια selfie που πόσταρε η ίδια online

asian
Ένας Ιάπωνας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε και επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή ποπ σταρ, είπε στην αστυνομία ότι την εντόπισε μέσα από μια αντανάκλαση στα μάτια της σε μια φωτογραφία, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού site, ο συλληφθείς είπε ότι «αναγνώρισε τον σιδηροδρομικό σταθμό» μέσα από μια αντανάκλαση στα μάτια της τραγουδίστριας, σε μια selfie που πόσταρε η ίδια online.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος μετέβη στον σταθμό και περίμενε εκεί, μέχρι που συνάντησε το θύμα του και το ακολούθησε στο σπίτι του, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στην Ιαπωνία σχετικά με τους κινδύνους του cyber-stalking, δηλαδή της παρενοχλητικής παρακολούθησης ατόμων με τη βοήθεια διαδικτυακών μέσων.

Ο ύποπτος, ονόματι Χιμπίκι Σάτο, κατηγορείται ότι ακολούθησε την γυναίκα στο σπίτι της την 1η Σεπτεμβρίου και της επιτέθηκε σεξουαλικά. Μετά τη σύλληψή του, παραδέχθηκε στις αρχές ότι ήταν φανατικός θαυμαστής της 21χρονης τραγουδίστριας, την οποία χαρακτήρισε «είδωλό» του, όπως έγραψαν τοπικά ΜΜΕ.

«Ο ύποπτος είπε στην αστυνομία ότι αφού ζούμαρε στην εικόνα των ματιών της κοπέλας (στη selfie) χρησιμοποίησε το Google Street View για να αναγνωρίσει τον σταθμό. Επίσης είπε ότι είχε μελετήσει βίντεο που είχε γυρίσει η ποπ σταρ στο σπίτι της, εξετάζοντας λεπτομέρειες όπως η θέση των κουρτινών και η κατεύθυνση του φυσικού φωτός που έμπαινε από το παράθυρο, προσπαθώντας να καθορίσει ακριβώς σε πιο όροφο ζούσε, σύμφωνα με αναφορές», γράφει το BBC.

Κλείσιμο
Η υπόθεση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το ρίσκο που παίρνουν, εν αγνοία τους, πολλοί χρήστες των social media, ποστάροντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Ο Σουιτσίρο Χόσι, καθηγητής στο Tokyo Metropolitan University και ειδικός στους κινδύνους των social media, είπε στον Tokyo Reporter ότι η βελτιωμένη ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάνε οι κάμερες των smartphone έχει αυξήσει τον κίνδυνο διαρροής προσωπικών δεδομένων. «Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος του αποκαλούμενου "ψηφιακού stalker" όλο και αυξάνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης