Η Νορβηγία αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Η Νορβηγία αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Δεν θα επεξεργαστεί νέες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού και υλικών πολλαπλών χρήσεων προς την Τουρκία μέχρι νεωτέρας

21734765
Η Νορβηγία, σύμμαχος χώρα της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή οποιασδήποτε νέας εξαγωγής όπλων προς την Άγκυρα μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και αλλάζει γρήγορα, το υπουργείο Εξωτερικών, για προληπτικούς λόγους, δεν θα επεξεργαστεί νέες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού και υλικών πολλαπλών χρήσεων προς την Τουρκία μέχρι νεωτέρας», δήλωσε η επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας 'Ινε 'Ερικσεν Σορέιντε.

«Θα εξετάσουμε τώρα όλες τις (ήδη) ισχύουσες άδειες», προσθέτει η υπουργός στο τηλεγράφημα που εστάλη από τις υπηρεσίες της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Τουρκία άρχισε χθες, Τετάρτη, επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, συμμαχικών των χωρών της Δύσης στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων διεθνώς.

Η Φινλανδία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ σε αντίθεση με τη Νορβηγία, ανακοίνωσε επίσης χθες τη διακοπή των νέων εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία ή άλλη χώρα που εμπλέκεται στον πόλεμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης