Τουρκική λίρα: Πτώση μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Τουρκική λίρα: Πτώση μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα στις 5,88 λίρες έναντι του δολαρίου από τις 5,8740 που έκλεισε χθες

lira2
Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές διεθνείς αντιδράσεις στη χερσαία φάση της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τουρκικά στρατεύματα εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα στις 5,88 λίρες έναντι του δολαρίου από τις 5,8740 που έκλεισε χθες. Το τουρκικό νόμισμα υφίσταται πιέσεις από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση κάποιων αμερικανικών στρατευμάτων από συριακές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η στρατιωτική επιχείρηση που ακολούθησε έχει προκαλέσει σχεδόν καθολική διεθνή καταδίκη.Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προτεινόμενες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Τα κρατικά τουρκικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο δέχθηκαν πιέσεις για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τους μακροπρόθεσμους τίτλους να υφίστανται τη μεγαλύτερη πτώση. Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,64%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,77%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης