Brexit: Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για συμφωνία - «Πολύ δύσκολο», λέει ο Μπαρνιέ

Brexit: Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για συμφωνία - «Πολύ δύσκολο», λέει ο Μπαρνιέ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι τονίζει πως η επιλογή της Βρετανίας είναι τώρα να καθυστερήσει το Brexit ή να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

ba12
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως εργάζεται για μια συμφωνία για το Brexit, για την οποία υποστήριξε πως είναι ακόμη δυνατή.

«Δεν δέχομαι αυτό το παιγνίδι των κατηγοριών που άρχισε στο Λονδίνο. Προσωπικά δεν αποκλείω μια συμφωνία», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε από την πλευρά του πως «δεν έχει γίνει πολλή πρόοδος» στις συνομιλίες για το Brexit και πως η Βρετανία πρέπει να ζητήσει να αναβληθεί η αποχώρησή της για μετά τις 31 Οκτωβρίου ή να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία διαζυγίου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι φυσικά ανοιχτό στη δυνατότητα μιας παράτασης, αν υπάρχουν συγκεκριμένοι αντικειμενικοί λόγοι γι' αυτή», είπε ο Σασόλι απευθυνόμενος στην ολομέλεια του σώματος. «Το αίτημα για παράταση αποτελεί δικαίωμα του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε.

Η Τίτι Τουπουράινεν, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, της χώρας που προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, δήλωσε από την πλευρά της απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να αντιμετωπίσει» ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι που αποτελεί ένα «επικίνδυνα ρεαλιστικό σενάριο».

Τέλος ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε πως η επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit με τη Βρετανία πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου είναι «πολύ δύσκολη» και πως η Ένωση δεν μπορεί να δεχθεί την τελευταία πρόταση που έγινε από το Λονδίνο.

Κλείσιμο
«Για να μιλήσουμε ειλικρινά, δεν είμαστε πραγματικά σε θέση να μπορέσουμε να βρούμε μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα για να προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία, κάτι που «εξακολουθεί να είναι δυνατό», εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης