Τραμπ: Μετακινήσαμε τους 50 στρατιώτες μας από τη Συρία

Τραμπ: Μετακινήσαμε τους 50 στρατιώτες μας από τη Συρία

«Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS, τους οποίους η Ευρώπη έχει αρνηθεί να δεχτεί πίσω» τόνισε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος

trump_ar
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ μετακίνησαν τους 50 στρατιώτες που διατηρούσαν στη Συρία, τόνισε πως η χώρα του δεν έπρεπε να έχει εμπλακεί ποτέ με τις συρράξεις της Μέσης Ανατολής και κάλεσε την Τουρκία να διαχειριστεί τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS, Που απορρίπτει η Ευρώπη.

Το μήνυμα του Τραμπ στο Twitter:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε να έχουν βρεθείο ποτέ στη Μέση Ανατολή. Μετακινήσαμε τους 50 στρατιώτες μας από εκεί. Η Τουρκια πρέπει να αναλάβει τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS, τους οποίους η Ευρώπη έχει αρνηθεί να δεχτεί πίσω. Οι χαζοί, ατελείωτοι πόλεμοι,  τελειώνουν για εμάς εδώ!»



«Ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας»

Σε άλλο tweet του, λίγη ώρα αργότερα, ο Τραμπ χαρακτήρισε σαν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία των ΗΠΑ, την εμπλοκή στη Μέση Ανατολή. Αναλυτικά, έγραψε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση και την αστυνόμευση στη Μέση Ανατολή. Χιλιάδες σπουδαίοι στρατιώτες μας έχουν σκοτωθεί ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την άλλη πλευρά. Η μετάβασή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση που έχουμε πάρει σε ολόκληρη την ιστορία της χώρα μας. Πήγαμε σε πόλεμο κάτω από μια λανθασμένη υπόθεση, που στην πορεία απέδειξε πως δεν άξιζε, τα όπλα μαζικής καταστροφής. Τώρα, προχωράμε αργά και προσεκτικά στην επιστροφή των σπουδαίων στρατιωτών μας στο σπίτι τους. Η εστίασή μας είναι στη μεγάλη εικόνα! Οι ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες από ποτέ!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης