Iράν προς Τουρκία: «Μην εμπλακείτε στρατιωτικά στη βόρεια Συρία»

Iράν προς Τουρκία: «Μην εμπλακείτε στρατιωτικά στη βόρεια Συρία»

«Η Τουρκία δικαίως ανησυχεί για τα νότια σύνορά της. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας σωστός δρόμος για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες αυτές... » ανέφερε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί

rohani_1
Να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην εμπλακεί στρατιωτικά στη βόρεια Συρία κάλεσε σήμερα την Τουρκία ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Η Τουρκία δικαίως ανησυχεί για τα νότια σύνορά της. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας σωστός δρόμος για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες αυτές... Τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν από την περιοχή... Οι Κούρδοι στη Συρία πρέπει να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό», δήλωσε ο Ροχανί, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που ο στρατός της Τεχεράνης έχει ξεκινήσει στρατιωτικά γυμνάσια, που δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που συνορεύει με την Τουρκία.

Την είδηση αυτή μετέδωσε το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων «ISNA», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης