Ανησυχία στη Σουηδία: Ασθενής παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα

Ανησυχία στη Σουηδία: Ασθενής παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα

Ο ασθενής είχε πολύ υψηλό πυρετό, ενώ είχε μόλις επιστρέψει στη χώρα από μια περιοχή στην οποία είχαν επιβεβαιωθεί περιπτώσεις ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό.

empola
Συναγερμός στη Σουηδία, καθώς οι γιατροί της σκανδιναβικής χώρας εξετάζουν ένα ύποπτο περιστατικό, που μπορεί να συνδέεται με τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί ένας ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Skane στην πόλη Λουντ, κοντά στο Μάλμε, τη Δευτέρα, καθώς παρουσίασε συμπτώματα που συνδέονται με τον δολοφονικό ιό.

Συγκεκριμένα, ο ασθενής είχε πολύ υψηλό πυρετό, ενώ είχε μόλις επιστρέψει στη χώρα από μια περιοχή στην οποία είχαν επιβεβαιωθεί περιπτώσεις ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Τα συμπτώματα του ασθενούς και το ιστορικό του ταξιδιού που είχε πραγματοποιήσει ώθησαν τους γιατρούς να υποψιαστούν αμέσως τον Έμπολα, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftenbladet. Πλέον, αναμένουν τις επαναληπτικές εξετάσεις, για να διαπιστώσουν αν οι υποψίες τους βγουν αληθινές, αν και δεν δίνουν πολλές πιθανότητες σε αυτό το σενάριο.

Η ηλικία, το φύλο και το όνομα του ασθενούς δεν έχουν διαρρεύσει. Σε περίπτωση, πάντως, που διαπιστωθεί πως έχει τον ιό, τότε θα αποτελέσει το πέμπτο άτομο που έχει διαγνωστεί ποτέ με Έμπολα σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης