Τζόνσον προς ΕΕ: Φίλοι μου, σας παρουσίασα πολύ λογικές προτάσεις για το Brexit

Τζόνσον προς ΕΕ: Φίλοι μου, σας παρουσίασα πολύ λογικές προτάσεις για το Brexit

Στην ανάγκη να υπάρξει δέσμευση από την πλευρά της ΕΕ πάνω στις νέες προτάσεις που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση για το Brexit, παρέπεμψε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην επίτευξη μίας συμφωνίας

000_1J15KW
Δεσμεύσεις από την ΕΕ αναμένει η Βρετανία, όπως διαμηνύει η κυβέρνηση των Συντηρητικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «μπαλάκι» του Brexit βρίσκεται σε ευρωπαϊκό γήπεδο.

Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την ΕΕ να εκθέσει με σαφήνεια τις αντιρρήσεις της πάνω στις προτάσεις του.

«Αυτό που λέμε στους φίλους μας είναι ότι αυτές είναι πολύ γενναιόδωρες, δίκαιες και λογικές προτάσεις. Αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς τώρα είναι οι σκέψεις σας. Και εάν έχετε θέματα με κάποιες από τις προτάσεις που κάναμε, τότε ας μπούμε στις λεπτομέρειες και να τις συζητήσουμε» τόνισε.

Στην ανάγκη να υπάρξει δέσμευση από την πλευρά της ΕΕ πάνω στις νέες προτάσεις που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση για το Brexit, παρέπεμψε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην επίτευξη μίας συμφωνίας.

Σε σχετική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός περιμένει από την ΕΕ να «δεσμευτεί» στο βρετανικό σχέδιο.

«Είμαστε έτοιμοι να έχουμε συζητήσεις με έναν ρυθμό. Για να συμβεί αυτό, η ΕΕ πρέπει να δεσμευτεί πλήρως με τις προτάσεις που έχουν δρομολογηθεί. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχουμε παρουσιάσει έναν δίκαιο και λογικό συμβιβασμό και τώρα ζητάμε από την ΕΕ να κάνει αντίστοιχους συμβιβασμούς με τη Βρετανία» δήλωσε.

Κλείσιμο
Ένα από τα βασικά σημεία των προτάσεων που απέρριψε η ΕΕ είναι η έξοδος της Bόρειας Ιρλανδίας από την τελωνειακή ένωση μαζί με την υπόλοιπη Βρετανία, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε ελέγχους στο νησί της Ιρλανδίας, αν και η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι μπορούν να αποφευχθούν. Αλλά ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της Bόρειας Ιρλανδίας, ωστόσο υπάρχει η προθυμία να μπει σε περαιτέρω συζητήσεις γενικότερα πάνω στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν.

Ανέφερε επίσης, ότι σήμερα επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του από την Σουηδία, τη Δανία και την Πολωνία, αλλά δεν υπάρχουν προγραμματισμένες κατ' ιδίαν συναντήσεις.
Ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, ο βουλευτής των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, ζήτησε από την κυβέρνηση, στη διάρκεια επείγουσας ερώτησης στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πλήρες σχέδιο των προτάσεων που μετέφερε στην ΕΕ ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης