Ρωσία: Απαράδεκτη η κράτηση και ανάκριση Ρωσίδας βουλευτή από τις ΗΠΑ

Ρωσία: Απαράδεκτη η κράτηση και ανάκριση Ρωσίδας βουλευτή από τις ΗΠΑ

Η Ίνγκα Γιουμάσεβα είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για να συμμετάσχει σ’ ένα φόρουμ όταν συνελήφθη από άνδρες του FBI και ανακρίθηκε επί μία ώρα

inga
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες των αμερικανικών αρχών σε βάρος της Ρωσίδας βουλευτή Ίνγκα Γιουμάσεβα η οποία, μόλις αφίχθη στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για να συμμετάσχει σ’ ένα φόρουμ στην αμερικανική μεγαλούπολη, συνελήφθη από άνδρες του FBI και ανακρίθηκε επί μία ώρα.

O Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του Κρεμλίνου για το εν λόγω συμβάν. «Η αντίδραση της ρωσικής πλευράς διατυπώθηκε ήδη μέσω του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Αυτή η εξαιρετικά ανησυχητική είδηση μας προκαλεί βαθιά ανησυχία», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα.

Την Κυριακή ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ είχε ανακοινώσει ότι η Γιουμάσεβα, που έφθασε στην χώρα για να συμμετάσχει στο φόρουμ «Dialog Fort –Ross», κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης από άνδρες του FBI και ανακρίθηκε επί περίπου μία ώρα. Η Γιουμάσεβα είναι βουλευτής της Κρατικής Δούμας, εκπροσωπεί την Δημοκρατία Μπασκορτοστάν και είναι μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης