Γερμανία: Αντιδρούν οι Χριστιανοδημοκράτες στο σχέδιο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Γερμανία: Αντιδρούν οι Χριστιανοδημοκράτες στο σχέδιο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

«Δεν θα δεχθούμε το 1/4 των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο» λένε οι Χριστιανοδημοκράτες απορρίπτοντας το σχέδιο για το προσφυγικό του υπουργού Εσωτερικών Xορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με τη Bild

Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για άσυλο και απελάσεις μεταναστών
Άνω - κάτω είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, καθώς η πρόταση για το προσφυγικό που προωθεί ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δεν βρίσκει σύμφωνους τους Χριστιανοδημοκράτες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο 70χρονος Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός ήταν ανέκαθεν γνωστός για τη σκληρή του θέση στο προσφυγικό, ωστόσο, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του σε Άγκυρα και Αθήνα, έκανε την εξής πρόταση: το Βερολίνο να λάβει το 1/ 4 των προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο. Ο Ζεεχόφερ παράλληλα τόνισε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί μια μεταβατική λύση άμεσα, παρά μια μόνιμη κάποτε στο μέλλον.

Αυτό όμως προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των πρωτοκλασάτων στελεχών από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ προειδοποιεί:  «Όλοι γνωρίζουμε πως σε ό,τι κάνουμε, πρέπει πάντα να διασφαλίσουμε ότι δεν εξυπηρετούμε το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών».

Το Σάββατο, ο ηγέτης της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών Ραλφ Μπρίνκχαους έσπευσε να λάβει αποστάσεις από τα σχέδια του Ζεεχόφερ. «Τίθεται το ερώτημα, ποιο μήνυμα στέλνουμε όταν θέλουμε να λάβουμε συνολικά το 25% των διασωθέντων προσφύγων...Δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τις οργανώσεις διακινητών να κάνουν περισσότερα», τόνισε.

Την ίδια ώρα, αύριο, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα επικεντρωθούν στο μεταναστευτικό. Εν συνεχεία, θα αποφασιστεί πόσες χώρες της ΕΕ θα ενταχθούν στον μηχανισμό διανομής μεταναστών και προσφύγων που συμφωνήθηκε από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μάλτα τον Σεπτέμβριο, ο οποίος προβλέπει σταθερά ποσοστά εισδοχής των επιμέρους κρατών της ΕΕ για τους μετανάστες που διασώθηκαν περνώντας από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η συμφωνία αφορά την βαλκανική οδό - την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βόρειας Αφρικής, Μάλτας και Ιταλίας.

O Ζεεχόφερ πρότεινε η Γερμανία να λάβει το 1/4 των διασωθέντων προσφύγων, ωστόσο η προσωρινή λύση θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο αν ενταχθούν αρκετά κράτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης