Η «απόδραση» του Πούτιν στην τάιγκα: Μάζεψε μανιτάρια και ατένισε τον ποταμό Γενισέι

Η «απόδραση» του Πούτιν στην τάιγκα: Μάζεψε μανιτάρια και ατένισε τον ποταμό Γενισέι

Ο Ρώσος πρόεδρος κλείνει σήμερα τα 67 του χρόνια και θα περάσει τα γενέθλιά του στην εξοχή με αγαπημένα του πρόσωπα

taiga
Βίντεο από την πρόσφατη «απόδραση» του Βλαντιμίρ Πούτιν στη σιβηριανή τάιγκα δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως είχε υποσχεθεί νωρίτερα ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος, την προηγούμενη της 7ης Οκτωβρίου, δηλ. της ημέρας κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Στο επίμαχο βίντεο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, που σήμερα κλείνει τα 67 του χρόνια, εμφανίζεται να κάνει βόλτα στο σιβηριανό δάσος, συντροφιά με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, και να μαζεύει μανιτάρια. Μάλιστα, ένα από τα μανιτάρια που μάζεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, με αποτέλεσμα να το περιεργάζεται αρκετή ώρα. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ο Ρώσος ηγέτης εμφανίζεται πίσω από το τιμόνι ενός τζιπ, να οδηγεί στην τάιγκα με τον Σοιγκού στη θέση του συνοδηγού, και κατόπιν να κάνουν μαζί πεζοπορία.

Σε μία από τις στάσεις τους, ο Σοιγκού ξεθάβει έναν μικρό θάμνο με άγρια μούρα. «Πάρ' τον μαζί σου στη Μόσχα, μπορείς να τον μεταφυτεύσεις στην ντάτσα (δηλ. το εξοχικό) σου», λέει χαμογελώντας ο Πούτιν στον υπουργό του, με τον ίδιο να εκφράζει αμφιβολίες ότι το φυτό θα μπορέσει να αναπτυχθεί εκεί. «Πρέπει να δημιουργήσουμε την ίδια ποιότητα αέρα και νερού στη Μόσχα», λέει ο Πούτιν.

Στο βίντεο εμφανίζεται επίσης ο Πούτιν να σκαρφαλώνει σε ένα βουνό και να ατενίζει από ψηλά τον ποταμό Γενισέι, θαυμάζοντας την ομορφιά του. «Σκαρφαλώσαμε πάνω από τα σύννεφα», ακούγεται να λέει ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να γιορτάσει τα σημερινά του γενέθλια στην εξοχή, με μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους.

Putin Taiga Getaway 2019: How Russian president spends his spare time?
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης