Βούτσιτς για εκλογές Κοσόβου: Συντριπτική νίκη της «Σέρβικης Λίστας» στις σερβικές περιοχές

Βούτσιτς για εκλογές Κοσόβου: Συντριπτική νίκη της «Σέρβικης Λίστας» στις σερβικές περιοχές

Ο Σέρβος πρόεδρος πρόβλεψε νίκη του κινήματος «Αυτοδιάθεση»

vucic
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι η πολιτική παράταξη «Σερβική Λίστα» πέτυχε στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Κόσοβο συντριπτική νίκη στις περιοχές όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το ποσοστό που έλαβε η υποστηριζόμενη από το Βελιγράδι «Σερβική Λίστα» ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κυμαίνεται, σε κάποιους δήμους, άνω του 98%.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι με βάση αυτά τα ποσοστά η «Σερβική Λίστα» καταλαμβάνει και τις δέκα έδρες στο κοινοβούλιο που συνταγματικά ανήκουν στην εθνική κοινότητα των Σέρβων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, γενικότερα, των εκλογών στο Κόσοβο ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι, παρότι δίνεται μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση μεταξύ του κινήματος «Αυτοδιάθεση» και της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσσόβου (LDK), στο τέλος, όταν θα φτάσουν οι ψήφοι από την διασπορά, νικητής θα αναδειχθεί το κίνημα «Αυτοδιάθεση».

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε πρόθυμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όποιον κι αν αναλάβει την διακυβέρνηση του Κοσόβου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα λάβει η νέα κυβέρνηση του Κοσόβου θα είναι η άρση των δασμών ύψους 100% που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση στα εμπορεύματα από την Σερβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης