ΕΚ: Συνεχίζονται οι ακροάσεις επιτρόπων - Σήμερα η «ώρα της κρίσης» για τον Μαργαρίτη Σχοινά

ΕΚ: Συνεχίζονται οι ακροάσεις επιτρόπων - Σήμερα η «ώρα της κρίσης» για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε ευρωβουλευτές πολλών πολιτικών ομάδων

margaritis_ma
Tρίτη ημέρα ακροάσεων για τους προτεινόμενους επιτρόπους που θα στελεχώσουν την Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε στις Βρυξέλλες και η επόμενη πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλείται να επιλύσει με το «καλημέρα», το δύσκολο γρίφο των προσώπων και των χαρτοφυλακίων. Ήδη η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει απορρίψει τους προτεινόμενους επιτρόπους από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία ενώ και η προταθείσα επίτροπος από τη Γαλλία Σιλβί Γκουλάρ έμεινε μεταξεταστέα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καλείται να δώσει περαιτέρω, γραπτές, εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται απόψε το απόγευμα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου από την Ελλάδα Μαργαρίτη Σχοινά καθώς ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε ευρωβουλευτές πολλών πολιτικών ομάδων. Παρόλο που Μαργαρίτης Σχοινάς έχει την καθολική αποδοχή στις Βρυξέλλες ως φυσικό πρόσωπο, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική ζητώντας που ουσιαστικά από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να κάνει πολλά βήματα πίσω και να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του προτεινόμενου Επιτρόπου από την Ελλάδα.

Εκτός του Μαργαρίτη Σχοινά από τη βάσανο των ακροάσεων θα περάσουν απόψε και οι προτεινόμενοι Επίτροποι από την Ιταλία, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Κροατία. Το ενδιαφέρον στρέφεται στον Ιταλό Πάολο Τζεντιλόνι που προτάθηκε για το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών υποθέσεων και τον Αυστριακό Γιοχάνες Χαν που πρόκειται να αναλάβει αυτό του προυπολογισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης