Κομισιόν: Δύο νέους υποψηφίους για να την εκπροσωπήσουν, όρισε η Ρουμανία

Κομισιόν: Δύο νέους υποψηφίους για να την εκπροσωπήσουν, όρισε η Ρουμανία

Το κυβερνών κόμμα τη Ρουμανίας όρισε δύο υποψηφίους για την θέση του επιτρόπου Μεταφορών - Η πρώτη επιλογή ήταν η Ροβάνα Πλουμπ, ωστόσο η υποψηφιότητά της απορρίφθηκε τη Δευτέρα

komision_main
Οι Ρουμάνοι Σοσιαλδημοκράτες πρότειναν την υφυπουργό Εξωτερικών Μελάνια Γκαμπριέλα Τσοτ για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού νωρίτερα επέλεξαν τον ευρωβουλευτή Νταν Νίκα, ανέφεραν πηγές του κόμματος στο τηλεοπτικό δίκτυο Digi24.

Το ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα όρισε δύο υποψηφίους για την θέση του επιτρόπου Μεταφορών, αφού διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο Digi24 ότι οι Βρυξέλλες ήθελαν από το Βουκουρέστι να προτείνει έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Η πρώτη επιλογή της Ρουμάνας πρωθυπουργού Βιορίτσα Νταντσίλα για το πόστο του του επιτρόπου Μεταφορών ήταν η Ροβάνα Πλουμπ.

Η υποψηφιότητα της όμως απορρίφθηκε χθες Δευτέρα, όπως και αυτή του υποψηφίου της Ουγγαρίας, καθώς η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάνθηκε πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στη νέα Κομισιόν καθώς έχουν προσωπικά συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά που πρέπει να υπερασπιστούν προς όφελος της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης