«Ukrainegate»: Στο στόχαστρο οι σύμμαχοι του Τραμπ

«Ukrainegate»: Στο στόχαστρο οι σύμμαχοι του Τραμπ

Τζουλιάνι, Πομπέο και Μπαρ συμμετείχαν στις επαφές του Αμερικανού προέδρου με ξένους ηγέτες

Trump_Zel
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση «Ukrainegate» δείχνουν ότι εκτός από τον ίδιο και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμπλέκονται ενεργά και τρεις σύμμαχοί του.

Στην έρευνα για το ενδεχόμενο καθαίρεσης του ενοίκου του Λευκού Οίκου εμπλέκονται: Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και του ζήτησε τη συνδρομή στην έρευνα που έχει δρομολογηθεί από τον Μάιο σχετικά με το «Russiagate, την εμπλοκή των Ρώσων στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ούιλιαμ Μπαρ, ήταν αυτός που πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει την βοήθεια της Αυστραλίας.

Η εμπλοκή των Αυστραλών στο «Russiagate» έχει εξήγηση: Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών της χώρας και νυν πρεσβευτής της στη Βρετανία, Αλεξάντερ Ντάουνερ ήταν αυτός που κατήγγειλε ότι ο άλλοτε βοηθός της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος τον διαβεβαίωνε σε συνάντησή τους στο Λονδίνο τον Μάιο του 2016 πως η Ρωσία είχε συγκεντρώσει «βρώμικα πράγματα» για τη Χίλαρι Κλίντον, τις οποίες και θα δημοσιοποιούσε την κατάλληλη στιγμή.

Κλείσιμο
Το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο Τραμπ - Ζελένσκι κοινοποιήθηκε σε ασυνήθιστα περιορισμένο αριθμό ανθρώπων εντός του Λευκού Οίκου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ.

Η αποκάλυψη για την επικοινωνία του Αυστραλού πρωθυπουργό με τον Τραμπ έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικλ Πομπέο ήταν παρών στην συνδιάλεξη με τον Ζελένσκι, όπως ανέφεραν χθες το αμερικανικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Την ίδια ώρα ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ παραδέχτηκε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «βάλει στο στόχαστρο» τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης