Κατάρ, Μουντιάλ 2022: Gay και trans είναι ευπρόσδεκτοι στα γήπεδα... αρκεί να μην το δείχνουν

Κατάρ, Μουντιάλ 2022: Gay και trans είναι ευπρόσδεκτοι στα γήπεδα... αρκεί να μην το δείχνουν

Πώς θα αποφευχθούν τα... παρατράγουδα σε μία χώρα που η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη και τιμωρείται αυστηρότατα

qatar_mundial
Το «άνοιγμα» της FIFA σε αγορές της Ασίας και της Αραβίας με την ανάθεση μεγάλων διοργανώσεων όπως το Μουντιάλ, έχει προκαλέσει μία σειρά από προβληματισμούς, κυριότερος του οποίου είναι οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Η ζέστη ή το κρύο όμως, δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Λόγου χάρη, στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο Μουντιάλ, υπάρχει θέμα με τους gay και τους trans. Τι θέμα; Απλό. Στο Κατάρ... απαγορεύεται να είσαι ομοφυλόφιλος, με οποιαδήποτε μορφή ή τρόπο και αν το εκφράζεις. Οι δε ποινές, είναι πάρα πολύ αυστηρες.

Τι θα γίνει λοιπόν ενόψει του Μουντιάλ; Θα απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα σε φιλάθλους που έλκονται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου; Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στο Κατάρ, αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει, ωστόσο ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της επιτροπής διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ, διευκρίνισε ότι οι gay και trans θα είναι «ευπρόσδεκτοι» στη χώρα το διάστημα διεξαγωγής των αγώνων. Με μία προϋπόθεση όμως. «Να σεβαστούν την ενδυματολογία και τις παραδόσεις του Κατάρ». Με άλλα λόγια, δεν θα γίνεται έλεγχος... σεξουαλικών προτιμήσεων στο αεροδρόμιο, αλλά... μην το πολυδείχνετε στους δρόμους, διότι θα έχουμε θέμα.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω κάθε ξένο που θα έρθει, ακόμα και τους gay, ανεξάρτητα με τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις τους, ότι το Κατάρ είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των αγώνων, Νασέρ αλ Κατέρ. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η ασφάλεια και η προστασία κάθε οπαδού, είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για εμάς», πρόσθεσε.

Βέβαια, αν είσαι gay και θέλεις να δεις το Μοντιάλ στο Κατάρ, θα πρέπει να λάβεις ορισμένα μέτρα. «Η δημόσια προβολή -της ομοφυλοφιλίας- ενδεχομένως να έχει κάποιες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι στην κουλτούρα μας και δεν είμαστε συνηθισμένοι», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, θέτοντας με sic τρόπο την προϋπόθεση για να μην προκύψουν προβλήματα ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης