Μακρόν: «Για τον Ζακ Σιράκ δεν θρηνεί μόνο η Γαλλία»

Μακρόν: «Για τον Ζακ Σιράκ δεν θρηνεί μόνο η Γαλλία»

«Ο Ζακ Σιράκ ήταν ένας μεγάλος, Γάλλος, ελεύθερος που ενσάρκωσε μια συγκεκριμένη αντίληψη της Γαλλίας» ανέφερε σε διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος 

000_1KO4QM
Ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ που πέθανε σήμερα ήταν ένας μεγάλος Γάλλος, ελεύθερος" που ενσάρκωσε "μια συγκεκριμένη αντίληψη της Γαλλίας και του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

«Για τον πρόεδρο Σιράκ δεν θρηνεί μόνο η δική μας χώρα», δήλωσε ο Μακρόν σε διάγγελμά του, περιγράφοντας τον προκάτοχό του ως τον κήρυκα «μιας Γαλλίας ανεξάρτητης και περήφανης, ικανής να εναντιωθεί σε μια αδικαιολόγητη στρατιωτική επέμβαση όταν αρνήθηκε το 2003 την εισβολή στο Ιράκ χωρίς την εντολή του ΟΗΕ ή να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία ή να ορθώσει ανάστημα προκειμένου να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στον Λίβανο».

«Ο Ζακ Σιράκ έφερε πάντοτε την αγάπη για την Γαλλία και τους Γάλλους. Θα περάσει στην ιστορία και θα μας λείψει σε όλους» σημείωσε στο κλείσιμο του διαγγέλματος για τον θάνατο του Ζακ Σιράκ από το Μέγαρο των Ηλυσίων ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης